ΑρχικήsecurityΧαρακτηριστικά ασφαλείας κατάλληλα για την άμυνα του website σας

Χαρακτηριστικά ασφαλείας κατάλληλα για την άμυνα του website σας

Έχετε αποφασίσει να δημιουργήσετε ένα website. Δώσατε τον χρόνο άλλα και χρήματα για να βγάλετε στην κυκλοφορία το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για σας. Ένας τομέας στον οποίο σίγουρα δε μπορεί να κάνετε οικονομία είναι η ασφάλεια. Η επιλογή ενός σχεδίου ασφαλείας που βασίζεται μόνο σε οικονομικά κριτήρια, δε μπορεί παρά να αποβεί λανθασμένη αργά ή γρήγορα.

website

Οι κίνδυνοι είναι τόσοι πολλοί και όλοι οφείλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι, απέναντι σε οποιαδήποτε εισβολή από hackers.

Τα κύρια χαρακτηριστικά ασφαλείας που πρέπει να διαθέτετε, στην περίπτωση που ψάχνετε για ασφάλεια του website σας είναι τα ακόλουθα.

Αρχικά το Secure Sockets Layer (SSL) είναι η κρυπτογράφηση που προστατεύει τα ευαίσθητα δεδομένα και διατηρεί ασφαλείς τις συναλλαγές. Δυστυχώς όμως δεν προστατεύει από cyberattacks. Για να επιτύχετε ανίχνευση οποιασδήποτε ευπάθειας η ασφάλεια σας θα πρέπει να σας παρέχει τείχος προστασίας που θα εντοπίζει οτιδήποτε βλαβερό άμεσα.

Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να κρατάτε πάντοτε αντίγραφα ασφαλείας τα οποία να είναι και έγκυρα. Ορισμένες φορές, το πακέτο ασφαλείας είναι πιο οικονομικό χωρίς την επιλογή του back up, ή με ένα πιο υποβαθμισμένης ποιότητας. Όμως, σίγουρα ένα καλό back up αξίζει τα λεφτά του.

website

Η επιλογή ενός λειτουργικού συστήματος, είναι επίσης σημαντική για το website σας. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε Windows και Linux. Οι servers που βασίζονται στα Windows είναι δημοφιλείς, όμως έχουν ορισμένους περιορισμούς. Για παράδειγμα, μόνο το προσωπικό της Microsoft μπορεί να τα χειριστεί σε περιπτώσεις σφάλματος ασφαλείας. Αντίθετα, με την Linux είστε πιο ασφαλείς γιατί έχουν λιγότερες απειλές. Προφανώς, δε μπορείτε να είστε ποτέ εντελώς ασφαλείς οπότε εξαρτάται από τι site θέλετε να φτιάξετε.

Το SFTP (Secure File Transfer Protocol) αποτελεί μια νέα και βελτιωμένη ιδέα σε σχέση με το παλιό FTP. Είναι ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας που σας επιτρέπει να μεταφέρετε αρχεία και να τα ανεβάζετε οπουδήποτε θέλετε. Η SFTP σε αντίθεση με την FTP δεν επιτρέπει σε hackers να παρακολουθήσουν τα αρχεία ή να τα τροποποιήσουν.

Τέλος, βοηθητικό για εσάς θα ήταν, στο πακέτο που θα αγοράσετε να έχετε την επιλογή DDoS (Distributed Denial of Service). Πρόκειται για το πιο συνηθισμένο cyberattack σήμερα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS