Κυριακή, 5 Απριλίου, 08:04
Αρχική security Επιθέσεις hacking σε αυτοκίνητα: Ποιοι οι κίνδυνοι και πώς να προστατευτείτε

Επιθέσεις hacking σε αυτοκίνητα: Ποιοι οι κίνδυνοι και πώς να προστατευτείτε

αυτοκίνηταΤα αυτοκίνητα με δυνατότητα σύνδεσης είναι ευάλωτα σε επιθέσεις. Οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να είναι συνεχώς σε επαγρύπνηση και να φροντίζουν για την ασφάλειά τους. Έχουν αναφερθεί αρκετά περιστατικά hacking σε αυτοκίνητα. Έτσι η Tesla κάνει συνεχώς προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των hackers στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εταιρεία έχει προσλάβει white hat hackers για τον εντοπισμό σφαλμάτων και τη διόρθωσή τους.

Η εταιρεία φροντίζει να γίνεται άμεση διόρθωση των ευπαθειών και κάνει τακτικές ενημερώσεις στο λογισμικό για την προστασία του οχήματος. Στον τομέα των over-the-air ενημερώσεων, η Tesla ξεχωρίζει από τις άλλες εταιρείες αυτοκινήτων. Φροντίζει για την ενημέρωση του λογισμικού, χωρίς να αναγκάζει τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να πηγαίνουν σε τρίτες εταιρείες και να πληρώνουν.

Ο David Kennedy, ένας white hat hacker και ιδιοκτήτης ενός Tesla αυτοκινήτου, δήλωσε ότι στο μέλλον θα “απαιτούνται ενημερώσεις λογισμικού και firmware από τον κατασκευαστή. Αυτό γίνεται εύκολα με ενημερώσεις λογισμικού over-the-air (OTA) … η Tesla κάνει ήδη ενημερώσεις OTA για τα οχήματά της και συνεχώς εκδίδει νέες ενημερώσεις λογισμικού”.

Σύμφωνα με ειδικούς, η Tesla κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει τα αυτοκίνητά της ασφαλή. Ωστόσο, δεν είναι απίθανο να παραβιαστούν, γι’ αυτό οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα πρέπει να πάρουν κάποια μέτρα για να ενισχύσουν την ασφάλεια των οχημάτων τους.

Οι κακόβουλοι hackers θα μπορούσαν να εξαπατήσουν τους χρήστες και να τους κάνουν να κατεβάσουν κακόβουλες εφαρμογές, προκειμένου να παραβιάσουν τα αυτοκίνητα. Σε μια δοκιμή, που έγινε, ένας hacker εξαπάτησε τον χρήστη, μέσω μιας εφαρμογής. Ο χρήστης νόμισε ότι κατεβάζοντας τη συγκεκριμένη εφαρμογή θα κέρδιζε ένα κουπόνι για δωρεάν burger. Ωστόσο επρόκειτο για ένα κακόβουλο πρόγραμμα, το οποίο έκλεβε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του ιδιοκτήτη. Έτσι, ο hacker μπόρεσε να εντοπίσει το αυτοκίνητο και να το κλέψει. Αυτό φυσικά, ήταν μια δοκιμή και όχι μια πραγματική κλοπή, αλλά δείχνει πόσο εύκολα μπορούν οι hackers να εξαπατήσουν τα θύματά τους και να τους κλέψουν το αυτοκίνητο.

Παρακάτω, ακολουθούν κάποιες συμβουλές για το πώς να προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας:

Κρύψτε το κλειδί σε ειδική τσάντα, που μπλοκάρει τη ραδιοσυχνότητα

Οι hackers διαθέτουν ειδικές συσκευές, οι οποίες μπορούν να κλέψουν το σήμα του κλειδιού σας. Αν το κάνουν αυτό, ουσιαστικά “ξεγελούν το αυτοκίνητο” και μπορούν να το ξεκλειδώσουν και να το κλέψουν. Γι΄αυτό το λόγο πρέπει να έχετε το κλειδί σας σε ένα ασφαλές μέρος.

Κάντε τακτικές ενημερώσεις λογισμικού

Αν το αυτοκίνητο διαθέτει WiFi hotspot, οι hackers μπορούν να χρησιμοποιήσουν την IP διεύθυνση για να παραβιάσουν τα συστήματα του οχήματος. Επομένως, οι τακτικές ενημερώσεις είναι απαραίτητες.

Χρησιμοποιείστε εφαρμογές με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Οι εφαρμογές για αυτοκίνητα μπορούν να παραβιαστούν από hackers μέσω των cloud υπηρεσιών, που χρησιμοποιούν οι εφαρμογές για να επικοινωνούν με το αυτοκίνητο.

Οι hackers μπορούν να εξαπατήσουν τους ιδιοκτήτες και να τους κάνουν να κατεβάσουν κακόβουλες εφαρμογές, που χακάρουν τις εφαρμογές για αυτοκίνητα.

Αγοράστε OBD II lock για να προστατεύσετε το σύστημά σας

Το σύστημα OBD II παρακολουθεί τη δραστηριότητα του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια, τα δεδομένα στέλνονται στο κινητό μέσω bluetooth.

Ελέγξτε το USB drive για κακόβουλο λογισμικό, πριν το συνδέσετε

Αν συνδέσετε ένα χακαρισμένο τηλέφωνο στη θύρα USB του αυτοκινήτου σας, τότε θα παραβιαστεί και το σύστημα του αυτοκινήτου. Επίσης, οι ενημερώσεις λογισμικού USB, που στέλνονται μέσω mail είναι εύκολος στόχος για τους hackers.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Απομακρυσμένη εργασία: Πώς μπορούν να “επιβιώσουν” οι επιχειρήσεις;

Η απομακρυσμένη εργασία είναι μία πολιτική που ακολουθούν επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ενόψει της πανδημίας του Κορωνοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί...

Samsung: Δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Η Samsung Electronics προχώρησε σε μια δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων σε κυβερνήσεις και κοινότητες που έχουν...

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι;

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι; Έχετε αναρωτηθεί αν αυτές τις μέρες -λόγω πανδημίας η πλειοψηφία εργάζεται από...

Επιθέσεις Ransomware και DDoS: Οι κυβερνοεγκληματίες εντείνουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω του κορωνοϊού

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τις ανησυχίες γύρω από την επιδημία του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης του αντίκτυπου των επιθέσεων...

Ερευνητές προτείνουν μέθοδο παρακολούθησης του κορωνοϊού μέσω των smartphone

Καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι ερευνητικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν το χρόνο και τις δεξιότητές τους για να...

Το μήνυμα της Zoom προς τους πελάτες της για τα θέματα ασφαλείας

Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη των κενών ασφαλείας στην εφαρμογή Zoom, η εταιρεία δημοσίευσε μία επίσημη απάντηση προς...

Cache: Κρυμμένα αρχεία στην προσωρινή μνήμη επιβραδύνουν το Google Chrome

Το Google Chrome ανήκει στην κατηγορία των πιο δημοφιλών browsers και χρησιμοποιείται από μεγάλο ποσοστό χρηστών. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό αρνητικό χαρακτηριστικό...

Πώς να συνδέσω και να ρυθμίσω ακουστικά στο Windows 10 PC;

Τα ακουστικά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που οι περισσότεροι εργαζόμαστε από...

APT Hackers χρησιμοποιούν το Crimson RAT εναντίον Ινδικών τραπεζών

Σύμφωνα με ερευνητές ασφαλείας στον κυβερνοχώρο, μία νέα καμπάνια APT, χρησιμοποιεί το Crimson RAT και επιτίθεται σε...

ProtonMail: Κυκλοφόρησε νέα εφαρμογή για να συνδέεστε τοπικά

ProtonMail - Κυκλοφόρησε νέα εφαρμογή για να συνδέεστε τοπικά: Οι επιθέσεις στο διαδίκτυο αυξάνονται καθημερινά και η...