Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 05:48
Αρχική inet Η Qualcomm ίσως φέρει το "Snapdragon 7cx" σε φθηνότερα Windows 10 ARM...

Η Qualcomm ίσως φέρει το “Snapdragon 7cx” σε φθηνότερα Windows 10 ARM Laptops

Snapdragon

Ο καινούριος επεξεργαστής Snapdragon 8cx της Qualcomm, έχει ήδη γίνει γνωστός για τις εξαιρετικές επιδόσεις του, με το 8ης γενιάς Intel Core i5 chip του, στο PCMark 10.

Το συγκεκριμένο chip, έχει σχεδιαστεί για να τροφοδοτεί την νεότερη γενιά συσκευών που ονομάζονται Always-Connected PCs και εκτελούν τα Windows 10 ARM.

Ωστόσο αυτές οι συσκευές δεν κάνουν ικανοποιητικές πωλήσεις, κυρίως επειδή δεν υπάρχουν πολλές φτηνές και πολλά υποσχόμενες επιλογές διαθέσιμες για τους χρήστες. Επιπλέον, παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα συμβατότητας, που ενδέχεται να υποβαθμίσουν τη συνολική εμπειρία.

Ποιο είναι όμως το πρόβλημα με τους φορητούς υπολογιστές Snapdragon;

Αρχικά οι περισσότερες εφαρμογές για τις συσκευές Windows 10 ARM δεν υποστηρίζονται εγγενώς, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται έναν εξομοιωτή. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που πιθανόν θα αλλάξει στο μέλλον και έτσι οι προγραμματιστές θα μπορούν να δημιουργούν εγγενείς εφαρμογές.

Η ανεβασμένη τιμή τους επίσης είναι κάτι που προβληματίζει τους καταναλωτές, καθώς σε γενικές γραμμές, οι φορητοί υπολογιστές Snapdragon εξακολουθούν να μην θεωρούνται τόσο ισχυροί όσο οι αντίστοιχοι Intel και AMD. Η εταιρεία εργάζεται πυρετωδώς για να ανταγωνιστεί την κυριαρχία της Intel στην αγορά ωστόσο και αναμένεται ότι σύντομα θα δημιουργήσει chip χαμηλού κόστους για τα Windows 10 ARM και το Chrome OS.

Σύμφωνα με τον VP of Global Product Marketing, Don McGuire, τα νέα Snapdragon chip θα τροφοδοτούν φορητούς υπολογιστές που πωλούνται μεταξύ $ 300 και $ 800, τα οποία θα είναι λίγο κατώτερα των 8cx.

Ακόμα η Microsoft φαίνεται ότι εργάζεται για να φέρει εγγενείς εκδόσεις των εφαρμογών του Office στα Windows 10 ARM. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο McGuire στο Podcast Mobile Tech, το γεγονός ότι τα Snapdragon Laptop δεν έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση είναι αυτό που έχει αποθαρρύνει την Google να φέρει και δικές της εφαρμογές, όπως το Chrome, στα Windows ARM.

Σε τι διαφέρουν τα ARM Laptops;

Ο Snapdragon 8cx δημιουργήθηκε εξ αρχής με ταχύτερη CPU και GPU για να καλύψει τις ανάγκες των φορητών υπολογιστών. Είναι κάπως διαφορετικός από τα Snapdragon chip που έχουν τα smartphones μας. Οι φορητοί υπολογιστές Snapdragon θα μπορούσαν να παρέχουν φορητότητα και μικρότερο βάρος, κάτι που πολλοί άνθρωποι θέλουν από τους υπολογιστές τους. Αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά που θέλει να πετύχει η Qualcomm.

Θέλει να φέρει αυτό το είδος εμπειρίας, όπου οι υπολογιστές λειτουργούν ακριβώς όπως τα smartphones μας και δημιουργούν ισορροπία μεταξύ απόδοσης και ενεργειακών επιδόσεων. Έτσι για παράδειγμα οι χρήστες θα χρειάζεται να κλείνουν τους υπολογιστές τους λιγότερο συχνά για να εξοικονομήσουν χρόνο ζωής της μπαταρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.