ΑρχικήinetΗ Qualcomm ίσως φέρει το "Snapdragon 7cx" σε φθηνότερα Windows 10 ARM...

Η Qualcomm ίσως φέρει το “Snapdragon 7cx” σε φθηνότερα Windows 10 ARM Laptops

Snapdragon

Ο καινούριος επεξεργαστής Snapdragon 8cx της Qualcomm, έχει ήδη γίνει γνωστός για τις εξαιρετικές επιδόσεις του, με το 8ης γενιάς Intel Core i5 chip του, στο PCMark 10.

Το συγκεκριμένο chip, έχει σχεδιαστεί για να τροφοδοτεί την νεότερη γενιά συσκευών που ονομάζονται Always-Connected PCs και εκτελούν τα Windows 10 ARM.

Ωστόσο αυτές οι συσκευές δεν κάνουν ικανοποιητικές πωλήσεις, κυρίως επειδή δεν υπάρχουν πολλές φτηνές και πολλά υποσχόμενες επιλογές διαθέσιμες για τους χρήστες. Επιπλέον, παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα συμβατότητας, που ενδέχεται να υποβαθμίσουν τη συνολική εμπειρία.

Ποιο είναι όμως το πρόβλημα με τους φορητούς υπολογιστές Snapdragon;

Αρχικά οι περισσότερες εφαρμογές για τις συσκευές Windows 10 ARM δεν υποστηρίζονται εγγενώς, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται έναν εξομοιωτή. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που πιθανόν θα αλλάξει στο μέλλον και έτσι οι προγραμματιστές θα μπορούν να δημιουργούν εγγενείς εφαρμογές.

Η ανεβασμένη τιμή τους επίσης είναι κάτι που προβληματίζει τους καταναλωτές, καθώς σε γενικές γραμμές, οι φορητοί υπολογιστές Snapdragon εξακολουθούν να μην θεωρούνται τόσο ισχυροί όσο οι αντίστοιχοι Intel και AMD. Η εταιρεία εργάζεται πυρετωδώς για να ανταγωνιστεί την κυριαρχία της Intel στην αγορά ωστόσο και αναμένεται ότι σύντομα θα δημιουργήσει chip χαμηλού κόστους για τα Windows 10 ARM και το Chrome OS.

Σύμφωνα με τον VP of Global Product Marketing, Don McGuire, τα νέα Snapdragon chip θα τροφοδοτούν φορητούς υπολογιστές που πωλούνται μεταξύ $ 300 και $ 800, τα οποία θα είναι λίγο κατώτερα των 8cx.

Ακόμα η Microsoft φαίνεται ότι εργάζεται για να φέρει εγγενείς εκδόσεις των εφαρμογών του Office στα Windows 10 ARM. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο McGuire στο Podcast Mobile Tech, το γεγονός ότι τα Snapdragon Laptop δεν έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση είναι αυτό που έχει αποθαρρύνει την Google να φέρει και δικές της εφαρμογές, όπως το Chrome, στα Windows ARM.

Σε τι διαφέρουν τα ARM Laptops;

Ο Snapdragon 8cx δημιουργήθηκε εξ αρχής με ταχύτερη CPU και GPU για να καλύψει τις ανάγκες των φορητών υπολογιστών. Είναι κάπως διαφορετικός από τα Snapdragon chip που έχουν τα smartphones μας. Οι φορητοί υπολογιστές Snapdragon θα μπορούσαν να παρέχουν φορητότητα και μικρότερο βάρος, κάτι που πολλοί άνθρωποι θέλουν από τους υπολογιστές τους. Αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά που θέλει να πετύχει η Qualcomm.

Θέλει να φέρει αυτό το είδος εμπειρίας, όπου οι υπολογιστές λειτουργούν ακριβώς όπως τα smartphones μας και δημιουργούν ισορροπία μεταξύ απόδοσης και ενεργειακών επιδόσεων. Έτσι για παράδειγμα οι χρήστες θα χρειάζεται να κλείνουν τους υπολογιστές τους λιγότερο συχνά για να εξοικονομήσουν χρόνο ζωής της μπαταρίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS