ΑρχικήinetΟι μετοχές της Qualcomm (QCOM) "ξαναζωντανεύουν"

Οι μετοχές της Qualcomm (QCOM) “ξαναζωντανεύουν”

Qualcomm Οι μετοχές της Qualcomm Inc. (NASDAQ: QCOM) έχουν αρχίσει να δείχνουν κάποια σημάδια ζωής. Αυτό το μήνα, οι μετοχές της αυξήθηκαν κατά 9%. Αυτή η αλλαγή οφείλεται σε ένα βαθμό στην ευνοϊκή εξέλιξη που είχε η μακροχρόνια διαμάχη της εταιρείας με την Apple.

Στα μέσα Μαρτίου, η Qualcomm, ανακοίνωσε ότι ένα σώμα ενόρκων στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών διαπίστωσε ότι “το iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus και X της Apple χρησιμοποιούν πατέντες της Qualcomm, χωρίς να υπάρχει άδεια”. “Το σώμα ενόρκων ενέκρινε αποζημίωση 31 εκατομμύρια δολάρια στην Qualcomm από τις 6 Ιουλίου 2017, ημερομηνία κατάθεσης της αγωγής, μέχρι το τέλος της δίκης. Οι τρεις παραβιάσεις αφορούν τεχνολογίες που εφευρέθηκαν από την Qualcomm στο San Diego”, ανέφερε η εταιρεία.

Η Qualcomm πέτυχε επίσης μια νίκη στη δικαστική διαμάχη που είχε με την Ιαπωνία, αφού η τελευταία είχε κατηγορήσει την εταιρεία ότι παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της χώρας. Ωστόσο, η Ιαπωνική Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου (JFTC) αποφάσισε ότι η QCOM δεν είναι μονοπώλιο.

Αυτά τα νομικά θέματα είχαν επηρεάσει και εξακολουθούν να επηρεάζουν τις μετοχές της Qualcomm. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα θέματα που παίζουν κάποιο ρόλο.  Για παράδειγμα η QCOM αποτελεί έναν από τους πιο βασικούς  προμηθευτές chip στην αγορά των smartphone. To 2019 αναμένεται μεγάλη ανάπτυξη στην αγορά χάρη στο 5G και σε άλλα νέα προϊόντα, σύμφωνα με την εταιρεία IDC.

Οι δυνατότητες 5G, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες μέχρι το 2020, μπορούν να ευνοήσουν την εταιρεία. Το μόντεμ Snapdragon X55 5G της Qualcomm, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, επιτρέπει στην εταιρία να μπει δυναμικά στην αγορά 5G, η οποία δεν αφορά μόνο smartphones.

Το μόντεμ Snapdragon X55 θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές συσκευές. Το προηγούμενο μοντέλο, το X50 είναι προσαρμοσμένο μόνο σε smartphones και Wi-Fi hotspots.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS