ΑρχικήHow To8 εύκολοι τρόποι να κάνετε τη μπαταρία του iPhone να διαρκεί περισσότερο

8 εύκολοι τρόποι να κάνετε τη μπαταρία του iPhone να διαρκεί περισσότερο

μπαταρία Το να ξεμένει το κινητό από μπαταρία είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μας συμβαίνουν. Ακολουθούν κάποια tips για να κάνετε τη μπαταρία του iPhone σας να διαρκεί περισσότερο.

Διαγράψτε εφαρμογές

Τα iPhone διαθέτει ένα εργαλείο που ανακαλύπτει ποιες εφαρμογές καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία.  Για να το κάνετε αυτό πηγαίνετε στο Settings > Battery. Μόλις φορτώσει η σελίδα, επιλέξτε το «Last 10 Days». Αυτή η επιλογή σας δείχνει πώς έχει καταναλωθεί η μπαταρία τις τελευταίες 10 μέρες. Συγκεκριμένα, μπορείτε να δείτε, σε ποσοστά, πόση μπαταρία καταναλώνει κάθε εφαρμογή. Εάν καταναλώνει πολλή μπαταρία χωρίς όμως να την έχετε χρησιμοποιήσει πολύ, είναι καλό να τη διαγράψετε.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας

Η Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας απενεργοποιεί τις λειτουργίες που καταναλώνουν πολλή ενέργεια.  “Όταν η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας είναι ενεργοποιημένη, η μπαταρία του iPhone σας θα διαρκέσει περισσότερο, αλλά ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερο χρόνο να ενημερωθούν ή να ολοκληρωθούν”, εξηγεί η Apple.  “Επίσης, κάποιες εργασίες ενδέχεται να μην λειτουργούν μέχρι να απενεργοποιήσετε τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας ή μέχρι να φορτίσετε το iPhone σας στο 80% και πάνω”. Για να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, πηγαίνετε στο Settings > Battery και αλλάζετε τον «διακόπτη» στο επάνω μέρος.

Ενεργοποιήστε την αυτόματη φωτεινότητα

Όταν η οθόνη του κινητού σας είναι υπερβολικά φωτεινή καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια. Ωστόσο αν ενεργοποιήσετε την αυτόματη φωτεινότητα μπορείτε να σώσετε σε ένα βαθμό τη μπαταρία σας, αφού ανάλογα με το φως που υπάρχει γύρω σας, ρυθμίζεται αυτόματα η φωτεινότητα της οθόνης του κινητού σας.

Αλλαγή μπαταρίας

Είναι σημαντικό να ελέγχετε την κατάσταση της μπαταρίας, καθώς μπορεί να χρειάζεται αλλαγή. Πηγαίνετε στο Settings app  και βρείτε το τμήμα της Μπαταρίας (Battery section). Πατήστε σε αυτό και έπειτα πατήστε την επολογή Battery Health (Beta) (αυτό γίνεται εάν έχετε iPhone 6 ή νεότερο μοντέλο και αν έχετε αναβαθμίσει σε έκδοση λογισμικού iOS 11.3 ή νεότερη). Όταν μπείτε στο Battery Health, θα μπορείτε να δείτε, σε ποσοστό, πόσο διαρκεί η μπαταρία σας σε σχέση με όταν το αγοράσατε καθώς και το αν λειτουργεί αποτελεσματικά ή όχι. Μια μπαταρία χρειάζεται αναβάθμιση όταν είναι κάτω από 80 %. Συνήθως πρέπει να γίνει πλήρης φόρτιση 500 φορές, για να φτάσει η μπαταρία σε αυτό το ποσοστό. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι χρήστες θα χρειαστεί να κάνουν αλλαγή μπαταρίας σε λιγότερο από 2 χρόνια. Αν το κινητό έχει εγγύηση μπορείτε να πάρετε δωρεάν μπαταρία από το Apple Store. Διαφορετικά θα χρειαστεί να πληρώσετε.

Απενεργοποιήστε ρυθμίσεις 

Πολλές λειτουργίες του κινητού καταναλώνουν πολλή μπαταρία. Καλό είναι λοιπόν να τις απενεργοποιήσετε. Για να το κάνετε αυτό πηγαίνετε στο Settings > Privacy > Location Services.

Σύνδεση σε WiFi

Όταν είστε συνδεδεμένοι σε ένα δίκτυο WiFi η μπαταρία του τηλεφώνου σας τελειώνει γρήγορα. Ωστόσο, τελειώνει ακόμα πιο γρήγορα όταν χρησιμοποιείτε δεδομένα για να μπείτε στο Internet. Οπότε αν θέλετε οπωσδήποτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο, προτιμήστε το WiFi.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης όταν δεν είστε συνδεδεμένοι σε κανένα δίκτυο 

Όταν δεν υπάρχει καθόλου σήμα ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης, καθώς με αυτό τον τρόπο το iPhone δεν αναζητά δίκτυα, οπότε εξοικονομείται μπαταρία. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης μπορεί να γίνει αν πάτε στο Settings και πατήσετε Airplane Mode.

Προστατεύστε την μπαταρία

Οι υπερβολικά υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν σημαντική βλάβη στα smartphone σας. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να μειώσουν, έστω προσωρινά,  τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Από την άλλη μεριά, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να καταστρέψουν την μπαταρία. Η Apple δίνει κάποιες συμβουλές γι’ αυτές τις περιπτώσεις:

  • Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας μέσα σε αυτοκίνητο τις μέρες με μεγάλες θερμοκρασίες.
  • Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Μην χρησιμοποιείτε συγκεκριμένες λειτουργίες όταν κάνει πολλή ζέστη, όπως το GPS κ.ά.
  • Μην χρησιμοποιείτε κάποιες εφαρμογές, όπως παιχνίδια για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Αν αντιληφθείτε ότι το τηλέφωνό σας υπερθερμαίνεται σταματήστε να το χρησιμοποιείτε και απενεργοποιήστε το.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS