ΑρχικήbusinessTwitter: Θα κόβει tweets πολιτικών που θεωρούνται «παράνομα»

Twitter: Θα κόβει tweets πολιτικών που θεωρούνται «παράνομα»

Το Twitter σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι θα αποκηρύξει από εδώ και στο εξής tweets παγκόσμιων ηγετών, όταν αυτά παραβιάζουν τους κανόνες του. Αντίθετα, θα συνεχίσει να επιτρέπει εκείνα που λειτουργούν υπέρ του δημόσιου συμφέροντος.

Twitter

Η μεγαλύτερη πρόκληση αυτής της απόφασης είναι η περίπτωση του Donald Trump. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπως και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες, χρησιμοποιούν πολύ συχνά την πλατφόρμα για να κοινοποιήσουν πιστεύω και σχέδια στο κοινό μέσω tweet. Πολλά από αυτά αντιβαίνουν τους κανόνες του Twitter και στο παρελθόν έμεναν online, γιατί θεωρούνταν ότι αφορούσαν την κοινή γνώμη.

Με την ανακοίνωση του Twitter, αναμένονται αντιδράσεις ειδικά από την πλευρά του Trump. Δεν ήταν και λίγες οι φορές στο παρελθόν, που οι Ρεπουμπλικανοί της Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της Αμερικής, ισχυρίστηκαν ότι οι εταιρείες τεχνολογίας είναι μόνιμα εναντίον τους. Ακόμα και έτσι, χωρίς οι κατηγορίες αυτές να είναι βάσιμες, μια καταγγελία μέσω του λογαριασμού του Trump θα ξεκινήσει εκ νέου κύμα αντιδράσεων.

Twitter

Εκπρόσωπος του Twitter, όταν ερωτήθηκε σχετικά, ανακοίνωσε ότι δε θα δοθούν στην δημοσιότητα tweets τέτοιου περιεχομένου ως παράδειγμα, όμως θα συνεχίσουν να προβάλλονται εκείνα που έχουν δημόσιο ενδιαφέρον. Το μόνο σίγουρο, όπως δήλωσε, είναι ότι οι άμεσες απειλές βίας ή οι προσκλήσεις για διάπραξη βίας εναντίον ατόμου σίγουρα θα έχουν προειδοποιητική επισήμανση. Ακόμα ανακοίνωσε την ύπαρξη συγκεκριμένης ομάδας ειδικών, που θα αναλάβουν να ξεχωρίσουν αυτά τα tweets σύμφωνα με το περιεχόμενό τους.

Όταν ένα tweet θα έχει ξεχωρίσει με αυτόν τον τρόπο, θα εμφανίζεται λιγότερο στο Twitter, δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους δημοσιεύσεις δεν θα εμφανίζονται στα “Top Tweets” του Twitter ή στα live events.

Αυτή η νέα λειτουργία προειδοποιητικών επισημάνσεων, θα ισχύει για τους πιστοποιημένους κυβερνητικούς αξιωματούχους, τους πολιτικούς υποψηφίους και γενικότερα τα άτομα της κυβέρνησης που έχουν περισσότερους από 100.000 οπαδούς. Το Twitter δήλωσε τον Μάρτιο, ότι είναι υπό σκέψη να εφαρμόσει τη νέα πολιτική.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS