ΑρχικήsecurityThe Pentagon: Ξεκινάει κυβερνο-πόλεμο με το Ιράν και γιατί;

The Pentagon: Ξεκινάει κυβερνο-πόλεμο με το Ιράν και γιατί;

The Pentagon: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξεκίνησε ένα digital strike εναντίον ιρανικής ομάδας κατασκοπείας, η οποία ευθύνεται για τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στις πετρελαιοκηλίδες σε εμπορικά πλοία, σύμφωνα με δύο πρώην αξιωματούχους.

Η ομάδα, η οποία έχει δεσμούς με το Ιρανικό Revolutionary Guard Corps, τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί και στοχεύει στρατιωτικά και πολιτικά πλοία που διέρχονται από το οικονομικά σημαντικό, Strait of Hormuz, μέσω του οποίου διέρχονται 17,4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. Η κατασκοπεία οδήγησε σε επιθέσεις επί πλοίων στην περιοχή εδώ και αρκετά χρόνια.

The Pentagon

Αν και οι πηγές αρνήθηκαν να παράσχουν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση αντιποίνων στον κυβερνοχώρο, η απάντηση τους υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο κλιμακώνεται όλο και περισσότερο η ψηφιακή σύγκρουση μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν οι οποίες προσπαθούν να πάρουν το πάνω χέρι στον κυβερνο-πόλεμο.

Η κυβερνοεπίθεση ακολουθεί αρκετές εβδομάδες αυξανόμενης έντασης στην περιοχή, η οποία φαινόταν να βράζει μετά από επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας σε δύο πετρελαιοφόρα στον Κόλπο. Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Ιράν για τις επιθέσεις και απειλούν να αποκαταστήσουν το ενδεχόμενο βλάβης των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή. Στη συνέχεια, την Πέμπτη, οι Ιρανοί κατέρρευσαν ένα αμερικανικό στρατιωτικό drone αξίας 240 εκατ. δολαρίων.

Επιπλέον, πολλές ιδιωτικές cyber intelligence επιχειρήσεις των ΗΠΑ έχουν αναφέρει τις προσπάθειες Ιρανών hackers να διεισδύσουν σε αμερικανικές οργανώσεις. Αμερικανοί υπάλληλοι δήλωσαν στο Wall Street Journal ότι φοβούνται για μελλοντικές επιθέσεις στον φυσικό χώρο αλλά και στον κυβερνοχώρο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS