ΑρχικήsecurityΟι τέσσερις μεγάλες παγκόσμιες τάσεις στον κυβερνοχώρο για το 2019

Οι τέσσερις μεγάλες παγκόσμιες τάσεις στον κυβερνοχώρο για το 2019

Τα Cryptocurrencies, όπως το bitcoin, για παράδειγμα, περιλαμβάνουν οποιοδήποτε ψηφιακό νόμισμα χρησιμοποιείται σε μια συναλλαγή χωρίς σύνδεση με κάποια τράπεζα ή χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Η Microsoft ανακοίνωσε τη Δευτέρα το 24ο Microsoft Security Intelligent Report με τις κορυφαίες εθνικές και διεθνείς τάσεις στον κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με τη Microsoft, οι επιθέσεις ransomware έχουν μειωθεί το τελευταίο έτος και το phishing παραμένει ο “προτιμώμενος τρόπος επίθεσης”.

κυβερνοχώρο

 

Το Ransomware είναι ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού (malware) που δημιουργείται για να αποκλείει την πρόσβαση σε αρχεία ή συστήματα συσκευών, απαιτώντας την πληρωμή μιας αξίας (λύτρα) για την ανάκτηση της πρόσβασης.

Το ηλεκτρονικό “ψάρεμα” (Phishing) πρέπει να χρησιμοποιεί τεχνολογικές μεθόδους που οδηγούν τον χρήστη να αποκαλύψει προσωπικά ή / και εμπιστευτικά δεδομένα, συνήθως συνοδευόμενα από spam μηνύματα που αποστέλλονται σε πολλούς χρήστες.

Σύμφωνα με τη Microsoft, οι επιθέσεις ransomware μειώνονται, το cryptocurrency mining έχει αυξηθεί, τα software supply chains βρίσκονται σε κίνδυνο και το phishing παραμένει η προτιμώμενη μέθοδος επίθεσης. Αυτές είναι οι “τέσσερις μεγάλες παγκόσμιες τάσεις στον κυβερνοχώρο για το 2019” που προσδιορίζονται από την εταιρεία.

H Πορτογαλία παραμένει «ελαφρώς κάτω από τον διεθνή μέσο όρο» στην ανίχνευση παραβιάσεων στον κυβερνοχώρο. Αν και ακολουθεί γενικά τους διεθνείς δείκτες αλλά όσον αφορά την ταυτοποίηση των cryptocurrency mining επεισοδίων ξεπερνάει κατά πολύ τον διεθνή μέσο όρο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS