ΑρχικήinetCyberattack των Η.Π.Α. κατέστρεψε τα συστήματα ελέγχου πυραύλων του Ιράν

Cyberattack των Η.Π.Α. κατέστρεψε τα συστήματα ελέγχου πυραύλων του Ιράν

Σύμφωνα με πληροφορίες της Washington Post, cyberattack των Η.Π.Α. κατέστρεψε τα συστήματα ελέγχου πυραύλων του Ιράν, εν όψη της Αμερικο-Ιρανική διένεξης.

cyberattack

Πηγές της Washington Post αναφέρουν ότι, ο Πρόεδρος Τραμπ έδωσε το πράσινο φως για ένα cyberattack το οποίο κατάφερε να καταστρέψει τους ιρανικούς υπολογιστές πυραύλων, τη νύχτα της 20ης Ιουνίου. Ο ακριβής αντίκτυπος της επιχείρησης δεν είναι ξεκάθαρος, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός τεχνικού, το Ιράν δεν θα μπορούσε εύκολα να ανακάμψει.

Δεν υπάρχει κάποιος επίσημος σχολιασμός από την μεριά των Η.Π.Α., καθώς το πιθανότερο είναι η στρατιωτική ηγεσία να μην θέλει να θέσει σε κίνδυνο τις δραστηριότητές της, συζητώντας online τις προσπάθειές της.

Αν και το περιστατικό δεν ήταν μία άμεση απάντηση στις ενέργειες του Ιράν, δείχνει πώς η χρήση των cyberattacks έχει γίνει ένα όπλο μιας συνολικής πολιτικής στρατηγικής. Δεν χρησιμοποιούνται μόνο για την επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων, όπως συνέβη όταν το Stuxnet υπονόμευσε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Φαίνεται ότι στις σύγχρονες πολεμικές συρράξεις εξαπολύονται άμεσα cyber επιθέσεις οι οποίες είναι προσχεδιασμένες και πιθανά ήδη δοκιμασμένες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS