ΑρχικήsecurityTripAdvisor: Ακυρώνει παραβιασμένους κωδικούς πρόσβασης μελών

TripAdvisor: Ακυρώνει παραβιασμένους κωδικούς πρόσβασης μελών

TripAdvisorΗ πραγματοποίηση επιθέσεων μέσω της κλοπής credentials, από τους hackers, είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Επίσης, είναι σύνηθες να δημοσιεύονται αυτά τα credentials σε βάσεις δεδομένων, στις οποίες μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας. Γι’ αυτό το λόγο, το TripAdvisor αποφάσισε να ακυρώσει τους κωδικούς πρόσβασης των μελών, των οποίων το email ή ο κωδικός πρόσβασης έχει βρεθεί σε βάσεις δεδομένων, που έχουν διαρρεύσει δημοσίως.

Λίγες μέρες πριν, ένα μέλος του site έλαβε ένα email από το TripAdvisor.com και νόμισε ότι πρόκειται για phishing επίθεση. Το μήνυμα ανέφερε, ότι η διεύθυνση email και ο κωδικός πρόσβασης του χρήστη βρέθηκε σε λίστα με εκτεθειμένα passwords. Γ’ αυτό το λόγο, η εταιρεία ακυρώνει τον κωδικό πρόσβασής του και θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος, για να μπορέσει ο χρήστης να ξανασυνδεθεί στο site.

Ο χρήστης, που έλαβε το email, δικαιολογημένα ανησύχησε. Έχουμε ακούσει πολλές φορές για phishing επιθέσεις, στις οποίες οι hackers χρησιμοποιούν τέτοια τεχνάσματα για να εξαπατήσουν τους χρήστες και να κλέψουν προσωπικά στοιχεία ή να τους οδηγήσουν σε κακόβουλες σελίδες. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, επρόκειτο για ένα νόμιμο email από το TripAdvisor. Η εταιρεία αποφάσισε να ακυρώνει τους παραβιασμένους κωδικούς πρόσβασης για να αποτρέψει την παραβίαση του λογαριασμού ενός μέλους.

Η λεγόμενη “credential stuffing” επίθεση είναι ένα είδος επίθεσης, κατά την οποία οι hackers συλλέγουν credentials, που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο και σε βάσεις δεδομένων, και τα χρησιμοποιούν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα sites.

Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς τους, η πολιτική του TripAdvisor, για την προστασία των μελών του, ακούγεται καλή.

Σε περίπτωση, που κάποιος χρήστης λάβει email από την εταιρεία, θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες και να δημιουργήσει έναν νέο κωδικό πρόσβασης στο https://www.tripadvisor.com/MemberForgotPassword.

Το email, που στέλνει το TripAdvisor στα μέλη, των οποίων οι κωδικοί πρόσβασης είναι εκτεθειμένοι, είναι το εξής:

 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS