ΑρχικήsecurityΗackers απέκτησαν πρόσβαση σε δίκτυα της NASA, μέσω Raspberry Pi

Ηackers απέκτησαν πρόσβαση σε δίκτυα της NASA, μέσω Raspberry Pi

NASAΣύμφωνα με έρευνες, το Jet Propulsion Laboratory της NASA (JPL), το οποίο έχει καταφέρει σημαντικά πράγματα στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας, αντιμετωπίζει κάποια ζητήματα ασφαλείας στον κυβερνοχώρο.

Τον Απρίλιο του 2018, το ερευνητικό κέντρο υπέστη μια μεγάλη παραβίαση δεδομένων. Μετά από αυτό το περιστατικό, έγιναν έρευνες στο δίκτυο. Βρέθηκε ότι ένα Raspberry Pi ήταν συνδεδεμένο με το δίκτυο του JPL (χωρίς να υπάρχει άδεια σύνδεσης) και χρησιμοποιήθηκε από τους hackers για την πραγματοποίηση επίθεσης.

Οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να κλέψουν 500 megabytes δεδομένων, τα οποία προέρχονταν από μια από τις μεγαλύτερες αποστολές του εργαστηρίου. Επιπλέον, οι hackers χρησιμοποίησαν το Raspberry Pi για να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά στο δίκτυο του JPL.

Έτσι, απέκτησαν πρόσβαση σε πολλές σημαντικές αποστολές, όπως είναι το Deep Space Network της NASA. Πρόκειται για το δίκτυο των εγκαταστάσεων επικοινωνίας διαστημόπλοιων. Μετά την επίθεση, οι ομάδες ασφαλείας σημαντικών προγραμμάτων, όπως το Multi-Purpose Vehicle Crew Vehicle και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, αποφάσισαν να αποσυνδεθούν από το δίκτυο του ερευνητικού κέντρου, για να προστατεύσουν τα δεδομένα τους.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν και άλλα ζητήματα ασφαλείας, όπως τη μειωμένη ορατότητα σε συσκευές, που ήταν συνδεδεμένες με το δίκτυο του ερευνητικού κέντρου. Τέλος, διαπιστώθηκε ότι οι πρακτικές, που χρησιμοποιούσε το Jet Propulsion Laboratory για την αντιμετώπιση διαφόρων περιστατικών, δεν ακολουθούσαν τις συστάσεις της NASA.

Το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή πρότεινε λύσεις για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων, που υπάρχουν στο JPL. Η NASA συμφώνησε με όλες τις προτεινόμενες λύσεις, αλλά απέρριψε μια. Αυτή η λύση πρότεινε την καθιέρωση μιας επίσημης διαδικασίας εντοπισμού απειλών, η οποία θα βοηθά στην εύρεση ευπαθειών, προτού προκληθεί κάποιο πρόβλημα.

Ωστόσο, η έρευνα σχετικά με τα ζητήματα ασφαλείας του Jet Propulsion Laboratory της NASA δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS