ΑρχικήinetRouter της NETGEAR υπόσχεται ασφάλεια δικτύου και υψηλή ταχύτητα

Router της NETGEAR υπόσχεται ασφάλεια δικτύου και υψηλή ταχύτητα

Η NETGEAR είναι η εταιρεία με ίσως τις περισσότερες πωλήσεις συσκευών δικτύωσης. Συνδέει έξυπνα σπίτια (smart homes) και μικρές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Σήμερα ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα ενός νέου router, που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το δίκτυό σας από online απειλές. Το όνομά του είναι Nighthawk Cybersecurity AC2300 WiFi Router (RS400). Το router αυτό είναι ιδανικό για προστασία από ιούς και malware για όσες συσκευές (desktop, laptop, mobile και smart home) είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο.

Router

Το router κατευθύνει όλη την εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση στο δίκτυο και έτσι λειτουργεί ως άμυνα για όλες τις συσκευές. Εκτός από την άμυνα της εισερχόμενης κίνησης για κινδύνους ασφαλείας, το RS400 μπορεί να παρεμποδίσει την ζημιά, που μπορεί να προκαλέσει μια συσκευή, σε περίπτωση που έχει πειραχτεί.

Μια έρευνα έδειξε, ότι το 78% των δικτύων περιλαμβάνουν τουλάχιστον μια συσκευή που έχει πειραχτεί από hackers. Τα σφάλματα αυτά μπορεί να έχουν καθοριστικές επιπτώσεις στην διαφύλαξη της ιδιωτικότητας.

Καθώς ο αριθμός αυτών των ευάλωτων συσκευών αυξάνεται και βρίσκονται πλέον και στο σπίτι, αυξάνεται ο κίνδυνος για την ασφάλεια των προσωπικών και οικονομικών δεδομένων.

Σύμφωνα και πάλι με μια έρευνα, ένα μέσο smart home έχει συνδεδεμένες με το Internet 10 με 14 συσκευές. Καθώς η ανίχνευση malware πραγματοποιείται στην πραγματικότητα online, αυτό το router, που έχει εξοπλιστεί με AC2300 MU-MIMO, δεν υπολείπεται σε απόδοση, παρέχοντας παράλληλα τις προηγμένες δυνατότητες ασφάλειας. Αυτό συμβαίνει για να εξασφαλίσει ότι το εκάστοτε δίκτυο είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές από online απειλές.

Σε περίπτωση εντοπισμού κάποιου ιού ή και αποκλεισμού του, instant alerts αποστέλλονται μέσω smartphone ή κάποιας άλλης συσκευής.

Με ακόμα ένα επίπεδο ελέγχου, το RS400 router περιλαμβάνει επίσης γονικό έλεγχο Circle, όπου οι γονείς θα μπορούν εύκολα να διαχειριστούν τη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά τους, να ρυθμίσουν την ώρα που θα τους επιτρέπεται η πλοήγηση, να περιορίσουν την ημερήσια ώρα για συγκεκριμένα site και εφαρμογές, που φυσικά να ταιριάζουν με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους.

Με την ισχυρή προστασία από το cyberthreat, ο Nighthawk Cyber-Security Router είναι επίσης ιδανικός για μικρές επιχειρήσεις ή για γραφείο στο σπίτι. Επειδή το RS400 είναι εύκολο στην εγκατάσταση και τη διαχείριση, δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετη υποδομή πληροφορικής (IT).

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS