Πέμπτη, 9 Απριλίου, 11:25
Αρχική inet Router της NETGEAR υπόσχεται ασφάλεια δικτύου και υψηλή ταχύτητα

Router της NETGEAR υπόσχεται ασφάλεια δικτύου και υψηλή ταχύτητα

Η NETGEAR είναι η εταιρεία με ίσως τις περισσότερες πωλήσεις συσκευών δικτύωσης. Συνδέει έξυπνα σπίτια (smart homes) και μικρές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Σήμερα ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα ενός νέου router, που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το δίκτυό σας από online απειλές. Το όνομά του είναι Nighthawk Cybersecurity AC2300 WiFi Router (RS400). Το router αυτό είναι ιδανικό για προστασία από ιούς και malware για όσες συσκευές (desktop, laptop, mobile και smart home) είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο.

Router

Το router κατευθύνει όλη την εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση στο δίκτυο και έτσι λειτουργεί ως άμυνα για όλες τις συσκευές. Εκτός από την άμυνα της εισερχόμενης κίνησης για κινδύνους ασφαλείας, το RS400 μπορεί να παρεμποδίσει την ζημιά, που μπορεί να προκαλέσει μια συσκευή, σε περίπτωση που έχει πειραχτεί.

Μια έρευνα έδειξε, ότι το 78% των δικτύων περιλαμβάνουν τουλάχιστον μια συσκευή που έχει πειραχτεί από hackers. Τα σφάλματα αυτά μπορεί να έχουν καθοριστικές επιπτώσεις στην διαφύλαξη της ιδιωτικότητας.

Καθώς ο αριθμός αυτών των ευάλωτων συσκευών αυξάνεται και βρίσκονται πλέον και στο σπίτι, αυξάνεται ο κίνδυνος για την ασφάλεια των προσωπικών και οικονομικών δεδομένων.

Σύμφωνα και πάλι με μια έρευνα, ένα μέσο smart home έχει συνδεδεμένες με το Internet 10 με 14 συσκευές. Καθώς η ανίχνευση malware πραγματοποιείται στην πραγματικότητα online, αυτό το router, που έχει εξοπλιστεί με AC2300 MU-MIMO, δεν υπολείπεται σε απόδοση, παρέχοντας παράλληλα τις προηγμένες δυνατότητες ασφάλειας. Αυτό συμβαίνει για να εξασφαλίσει ότι το εκάστοτε δίκτυο είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές από online απειλές.

- Advertisement -

Σε περίπτωση εντοπισμού κάποιου ιού ή και αποκλεισμού του, instant alerts αποστέλλονται μέσω smartphone ή κάποιας άλλης συσκευής.

Με ακόμα ένα επίπεδο ελέγχου, το RS400 router περιλαμβάνει επίσης γονικό έλεγχο Circle, όπου οι γονείς θα μπορούν εύκολα να διαχειριστούν τη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά τους, να ρυθμίσουν την ώρα που θα τους επιτρέπεται η πλοήγηση, να περιορίσουν την ημερήσια ώρα για συγκεκριμένα site και εφαρμογές, που φυσικά να ταιριάζουν με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους.

Με την ισχυρή προστασία από το cyberthreat, ο Nighthawk Cyber-Security Router είναι επίσης ιδανικός για μικρές επιχειρήσεις ή για γραφείο στο σπίτι. Επειδή το RS400 είναι εύκολο στην εγκατάσταση και τη διαχείριση, δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετη υποδομή πληροφορικής (IT).

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ένα πολύ κακό συνήθειο της Netgear είναι στα release notes των firmwares να γράφει τα ανούσια που διορθώνει και στα σημαντικά (που μπορεί να μπλέκονται πολλά CVE) να αναφέρει κάτι σαν: “Other security issues” ή “System stability issues”.
    Απαράδεκτο να μην ανακοινώνει τι επακριβώς έχει διορθώσει.
    Θαυμάστε τα στο: https://kb.netgear.com/000061005/RS400-Firmware-Version-1-5-0-34

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Η πτώση του Zoom: Η Google απαγορεύει στους υπαλλήλους της να το χρησιμοποιούν

Πριν από λίγες εβδομάδες, το Zoom αποτελούσε μια από τις κορυφαίες λύσεις τηλεδιασκέψεων. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται...

OTEAcademy: Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για Επιστήμονες & Ελεύθερους Επαγγελματίες, που πλήττονται από τον COVID-19

Στο ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης µε πιστοποίηση για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τον COVID-19, συµµετέχει η OTEAcademy.

Το Facebook ήθελε να αγοράσει το Pegasus Spyware για να παρακολουθεί τους χρήστες Apple

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NSO, Shalev Hulio, το Facebook προσπάθησε να αγοράσει...

7 εφαρμογές για να δείτε ταινίες online ταυτόχρονα με τους φίλους σας

Σύμφωνα με τις συστάσεις που έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς υγείας ανά τον κόσμο,...

Μοντέλο της Tesla χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για να κινείται

Το σχέδια για ένα Tesla Roadster, με κινητήρα που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο διαδίκτυο και...

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19: Για τις ανάγκες της ψηφοφορίας, το χρηματοδοτούμενο από τον George Soros, Brennan Center...

Sony: Αποκάλυψε το νέο χειριστήριο DualSense για το PS5!

Μαζί με το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο Playstation, PS5, η Sony αποκάλυψε το νέο διαστημικό χειριστήριο DualSense, το οποίο διατηρεί ορισμένα από...

Κορωνοϊός: Απατεώνες πωλούν στο Dark Web αίμα και σάλιο από κάποιον επιζώντα

Η διαφήμιση στο Own Shop, ένα κατάστημα στο Dark Web, ισχυρίζεται ότι ο κάποιος έχει μολυνθεί από κορωνοϊό και τώρα πουλάει το...

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin- Έχετε σκεφτεί ποτέ, τι θα γινόταν αν συνδυάσετε τις δυνάμεις...

Facebook: Λανσάρει νέα εφαρμογή chat για ζευγάρια λόγω COVID-19!

Καθώς οι κυβερνήσεις μεγάλου αριθμού χωρών έχουν λάβει τα μέτρα του social distancing και του lockdown, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η...