ΑρχικήsecurityΤο FBI κατηγορεί τον ιδρυτή του NiceHash για επικίνδυνο dark web malware...

Το FBI κατηγορεί τον ιδρυτή του NiceHash για επικίνδυνο dark web malware (πάλι)

Το FBI κυνηγάει μια ομάδα από hacker συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της εταιρείας εξόρυξης ψηφιακών νομισμάτων NiceHash, πάνω σε ένα υποτιθέμενο σενάριο δημιουργίας και διανομής malware μέσω του dark web φόρουμ Darkode.

FBI

Οι αρχές λένε ότι το Darkode ήταν μια “εγκληματική οργάνωση” που τροφοδοτείται από ένα password-protected online φόρουμ. Χρησιμοποιήθηκε από τους “υψηλού επιπέδου hacker” και άλλους κυβερνοεγκληματίες για να αγοράσουν, να πουλήσουν, να εμπορευθούν και να μοιραστούν εργαλεία hacking, πληροφορίες και συναφείς ιδέες.

Ο Αμερικανός Thomas McCormack, ο Ισπανός Florencio Carro Ruiz και οι Leniqi και Matjaz Skorjanc έχουν κατηγορηθεί για συνωμοσία, καθώς και συνωμοσία για την διάπραξη τραπεζικών απατών.

Κάθε τέτοιου είδους συνωμοσία περιλαμβάνει εκβιασμούς, κλοπή της ηλεκτρονικής ταυτότητας και απάτη σε σχέση με την πρόσβαση στις συσκευές αυτές, όπως αναφερόταν στο δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DoJ) στις 5 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Matjaz Skorjanc είναι ο δημιουργός της εταιρείας NiceHash. Ο Skorjanc δημιούργησε επίσης το malware που κατάφερε να μολύνει περισσότερα από ένα εκατομμύριο μηχανήματα για να που μολύνει περισσότερα από ένα εκατομμύριο μηχανήματα με το εντυπωσιακό botnet Mariposa – αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες καταγραφές μολύνσεων που έχει καταγραφεί ποτέ.

Ο Skorjanc και η ομάδα του αναφέρεται πως έχουν προωθήσει το malware ισχυριζόμενοι πως μπορεί να διαδωθεί γρήγορα σε άλλους Η/Υ κατά την μόλυνση και ότι θα μπορούσε να κλέψει τραπεζικά credentials ή ακόμη και να ξεκινήσει επιθέσεις DDoS, αναφέρει το ZDNet.

“Τα μέλη του Darkode ισχυρίζονται ότι αντάλλαξαν δεξιότητες και προϊόντα μεταξύ τους για να μολύνουν τους υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές των θυμάτων σε όλο τον κόσμο με malware και έτσι να μπορούν να έχουν πρόσβαση και να ελέγχουν τις συσκευές αυτές”, δήλωσε ο DoJ.

Περιέργως, ο Skorjanc έχει ήδη πάει σχεδόν πέντε χρόνια στη φυλακή για τη δημιουργία του botnet Mariposa και αποφυλακίστηκε στα τέλη του 2017.

Η πιο πρόσφατη κατηγορία του FBI αφορά τις προσπάθειές του (και των συνεργατών του) για τη διάδοση malware μέσω του hacking φόρουμ Darkode.

Εάν καταδικαστεί για όλες αυτές τις κατηγορίες ο κάθε κατηγορούμενος θα μπορούσε να καταδικαστεί μέχρι και σε 20 έτη φυλάκισης. Οι συνωμοσίες για τη διάπραξη τηλεφωνικών και τραπεζικών απατών έχουν μέγιστη διάρκεια 30 ετών.

Αλλά αυτό είναι ακόμη και αν οι αρχές μπορούν να τα πιάσουν. Μέχρι στιγμής, έχουν καταφέρει να συλλάβουν μόνο έναν από τους τέσσερις φυγάδες, δηλαδή τον Αμερικανό Thomas McCormack.

Ο Skorjanc και οι δύο άλλοι συνεργοί του ακόμη αγνοούνται.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS