Τετάρτη, 27 Μαΐου, 00:25
Αρχική security Σοβαρό κίνδυνο αποτελούν πλέον τα Malwares για τα κινητά τηλέφωνα

Σοβαρό κίνδυνο αποτελούν πλέον τα Malwares για τα κινητά τηλέφωνα

Η αλήθεια είναι ότι πλέον με την εκθετική ανάπτυξη τεχνολογιών για τις φορητές συσκευές, έχει γίνει συχνό φαινόμενο τα malware να προσβάλουν τα κινητά τηλέφωνα.  Τα malwares τα αντιμετοπίζουμε συνέχεια στους υπολογιστές, αλλά δεν ξέραμε πόσο γρήγορα θα συμβεί το ίδιο φαινόμενο και με τα κινητά, ούτε πόσο επικίνδυνο θα μπορούσε να γίνει.

Αρχικά, θα βοηθήσει να γνωρίζουμε, τι ακριβώς είναι το Malware για τα κινητά. Ουσιαστικά, δε διαφέρει ιδιαίτερα από το Malwares που ήδη γνωρίζουμε. Στην πραγματικότητα, είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που κατεβάζουμε στο κινητό μας.

Αν και συνήθως, οι περισσότεροι χρήστες κατεβάζουν εφαρμογές, οι οποίες είναι ελεγμένες από τα γνωστά App Stores. Κάποιες φορές κατεβάζουν αρχεία από άλλα site, που τυχαίνει να περιέχουν κάποιο malware.

Malware

Πολύ συχνά, ανοίγοντας ένα email ή μπαίνοντας σε ένα μη ασφαλές site, υπάρχει περίπτωση να κολλήσετε κάποιον ιό. Ο ιός τότε κάνει χρήση της συσκευής κατά βούληση.

Αρκετά πιθανό σενάριο είναι και το mobile phishing. Αυτό συμβαίνει γιατί σήμερα οι κινητές συσκευές είναι ικανές να αντικαταστήσουν επάξια τους υπολογιστές όταν δεν είναι εύκολα προσβάσιμοι, και οι τακτικές των hackers έχουν αλλάξει. Χρησιμοποιούν εφαρμογές, οι οποίες είναι διαθέσιμες στο κινητό τηλέφωνο, για να εξαπατήσουν τους χρήστες και να τους αποσπάσουν αριθμούς λογαριασμών, προσωπικές πληροφορίες και κωδικούς πρόσβασης.

Άλλες φορές είναι υπό την μορφή trojan. Δηλαδή συγκεκαλυμμένοι ιοί πίσω από φαινομενικά αθώα αρχεία. Οι συγκεκριμένοι όταν βρουν πρόσβαση στη συσκευή, εκμεταλλεύονται ό,τι πληροφορία μπορούν να εκμαιεύσουν.

Προς έκπληξή πολλών, οι περιηγητές των κινητών δεν είναι ασφαλείς. Κάτι που μοιάζει απλό θα μπορούσε κάλλιστα να προκαλέσει φθορά εισάγοντας κάποιο malware στη συσκευή σας.

Πάντα όμως υπάρχει λύση και μάλλον και σε αυτή την περίπτωση η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη.

Χρησιμοποιείστε κάποιο λογισμικό ασφάλειας κινητού τηλεφώνου, όπως θα χρησιμοποιούσατε antivirus στον υπολογιστή σας.

Μην κατεβάζετε αρχεία από άλλα site, παρά μόνο από τα επίσημα App Stores.

Κάνετε τα updates των εφαρμογών σας. Η ανανεωμένη έκδοση της κάθε εφαρμογής είναι πάντα πιο ενημερωμένη από την προηγούμενη, κάτι που βοηθάει την αποφυγή malware.

Αν η πρόληψη δεν έγινε ολοκληρωμένα ή αν δεν ήταν αρκετή για να σταματήσει τους επίδοξους hackers, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό για να επιλύσει το ζήτημα σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Ο Linus Torvalds αναβάθμισε το PC του με επεξεργαστή της AMD

Κάποτε, για αρκετούς χρήστες, οι επεξεργαστές της AMD ήταν κατώτεροι σε σχέση με αυτούς της Intel. Με...

AirPods που θα παρακολουθούν την υγεία: Θα τα δούμε σύντομα;

H Apple έχει δείξει μέχρι στιγμής τις ικανότητές της και στον τομέα της υγείας, καθώς δεν είναι λίγα τα χαρακτηριστικά διάγνωσης και...

Android bug επιτρέπει σε malware να μεταμφιέζονται σε πραγματικά apps

Οι ερευνητές ασφαλείας έχουν βρει μια μεγάλη ευπάθεια σε σχεδόν κάθε έκδοση του Android, η οποία επιτρέπει σε malware να μιμούνται νόμιμες...

Επιθέσεις RangeAmp προκαλούν προβλήματα σε sites και CDN servers!

Ομάδα Κινέζων ακαδημαϊκών κατάφερε να βρει νέο τρόπο παραβίασης πακέτων HTTP, που αυξάνει το web traffic και «ρίχνει» websites και CDNs (Content Delivery...

Ρώσοι κυβερνο-κατάσκοποι χρησιμοποιούν το Gmail για να ελέγξουν το ενημερωμένο ComRAT malware

Οι ερευνητές ασφαλείας της ESET ανακάλυψαν μια νέα έκδοση του ComRAT backdoor που ελέγχεται χρησιμοποιώντας το web interface του Gmail και χρησιμοποιήθηκε...

Συσκευές Windows δέχονταν επιθέσεις από την ομάδα Blue Mockingbird

Η ομάδα hacking Blue Mockingbird, αναπτύσσει payload εξόρυξης κρυπτονομισμάτων Monero, σε υπολογιστές Internet-facing Windows πολλών οργανισμών, όπως...

Hacker πουλά βάσεις δεδομένων online καταστημάτων

Περισσότερες από 24 SQL βάσεις δεδομένων online καταστημάτων έχουν κλαπεί και έχουν τεθεί προς πώληση σε ένα...

Έρευνα: Ο COVID-19 δεν μεταδίδεται μετά από 11 ημέρες

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, ο COVID-19 δεν μπορεί να μεταδοθεί σε άλλο ασθενή μετά από 11...

AIS: Διαρροή βάσης δεδομένων με Internet records χρηστών

Η έκθεση μιας βάσης δεδομένων της AIS στο διαδίκτυο επέτρεψε τη διαρροή Internet records δισεκατομμυρίων Ταϊλανδέζων χρηστών.

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...