ΑρχικήsecurityHuawei: Διακυβεύει την ασφάλεια των ΗΠΑ η κατάργηση των smartphones

Huawei: Διακυβεύει την ασφάλεια των ΗΠΑ η κατάργηση των smartphones

Σύμφωνα με μια αναφορά των Financial Times, υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στον Donald Trump και την Google. Η διαμάχη αυτή αφορά τα κινητά της Huawei. Το βασικό επιχείρημα της Google είναι ότι η Huawei θα αναγκαστεί να μετατρέψει τα Android σε μια “υβριδική” έκδοση, η οποία θα είναι περισσότερο ευάλωτη από hackers, κυρίως από την Κίνα. Στον αντίποδα, η άποψη του Trump επί του θέματος είναι να αποκοπεί τελείως την Huawei από τις ΗΠΑ.

Huawei

H Huawei έχει απαγορευτεί από πολλές εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης και της Google. Επομένως, σε λίγο καιρό θα κάνει δύσκολη την παροχή των υπηρεσιών της στα κινητά αυτά. Για την ώρα βέβαια είναι σε θέση να εξακολουθεί να το κάνει στα ήδη υπάρχοντα. Ο ισχυρισμός της Google αναφέρει ότι μια έκδοση του Android, που διατίθεται κανονικά σε άλλα μέρη του κόσμου αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Το πιο πιθανό σενάριο που θα ακολουθήσει είναι ότι αρχικά η Huawei θα δημιουργήσει μια έκδοση Android χωρίς τις εφαρμογές της Google. Άρα, χωρίς και τις υπηρεσίες ασφάλειας που παρέχει η Google στα κινητά της.

Το επόμενο στάδιο είναι αυτά τα κινητά, που θα είναι πιο ευάλωτα σε hackers, να συνεχίζουν με τους ίδιους ρυθμούς να πωλούνται παγκοσμίως.

Αν κάποιος προερχόμενος από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μοιραστεί πληροφορίες παντός τύπου με κάποιον από άλλη χώρα που διαθέτει Huawei συσκευή, οποιαδήποτε end-to-end κρυπτογράφηση κι αν γίνεται, θα είναι πιθανό να παραβιαστεί.

Στο τέλος, δυνητικά διακυβεύεται η ασφάλεια των ΗΠΑ.

Η Huawei, η οποία χαίρει της εκτίμησης πολλών αγοραστών παγκοσμίως, θα μπορούσε να αναπτύξει ένα προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα αρκετά άμεσα. Ως γνώμονα θα έχει την έκδοση των Android με Google.

Ακόμη, στο επιχείρημα της Google συγκαταλέγεται και το ότι αμερικανικές εταιρείες θα χάσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό εάν δεν κάνουν πλέον επιχειρήσεις με μια εταιρεία τόσο μεγάλη όσο η Huawei. Αυτό, έχει και λίγο εγωιστικά κίνητρα αφού πρόβλημα θα αντιμετωπίσει και η ίδια η Google.

H Huawei δήλωσε ότι δεν έχει διαπραγματευτεί απευθείας με την αμερικανική κυβέρνηση και περιμένει τις εξελίξεις από τις προσπάθειες της Google. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσωρινή άδεια της Google για την παροχή τηλεφώνων της Huawei, λήγει στις 19 Αυγούστου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS