ΑρχικήsecurityΈξι άτομα συνελήφθησαν από την Europol για κλοπή Bitcoin

Έξι άτομα συνελήφθησαν από την Europol για κλοπή Bitcoin

Europol

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε στις 25 Ιουνίου, η Europol σε συνεργασία με το South West Regional Cyber Crime Unit του Ηνωμένου Βασιλείου, την αστυνομία της Ολλανδίας, την Eurojust και το National Crime Agency του Ηνωμένου Βασιλείου (NCA), έχουν προχωρήσει στη σύλληψη έξι ατόμων που φέρονται ως ένοχα για την κλοπή ενός υπέρογκου ποσού χρημάτων σε μορφή Bitcoin.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, οι κακόβουλοι παράγοντες χρησιμοποιούσαν το λεγόμενο typosquatting, μία δόλια τεχνική για να κλέψουν τα διαπιστευτήρια σύνδεσης των θυμάτων τους, δημιουργώντας έναν ψεύτικο ιστότοπο εξαπάτησης, που συνήθως είχε παρόμοιο όνομα με ένα ήδη υπάρχον site και στη συνέχεια κατέγραφαν τα δεδομένα σύνδεσης.

Σε αυτή την περίπτωση, η έκθεση επισημαίνει ότι η Europol πιστεύει ότι οι hackers μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνική  typosquatting για να κλέψουν τα στοιχεία σύνδεσης, τα οποία τους έδωσαν πρόσβαση στα ψηφιακά πορτοφόλια των θυμάτων τους και φυσικά στα χρήματα που υπήρχαν μέσα σε αυτά. Η Europol αναφέρει ότι οι hackers χρησιμοποίησαν αυτή τη μέθοδο για να κλέψουν Bitcoins από τουλάχιστον 4.000 χρήστες σε 12 διαφορετικές χώρες.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα έξι άτομα που θεωρούνται ένοχα, έχουν ως έδρα τους το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία. Σύμφωνα με την έκθεση, η Europol παρείχε συντονισμό στους βρετανικούς και ολλανδικούς οργανισμούς, οι οποίοι μοιράστηκαν πληροφορίες και αποδεικτικά στοιχεία στις έδρες τους, πριν από τις συλλήψεις.

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα από την Cointelegraph, οι επιτηρητές κακόβουλων λογισμικών, βρήκαν έναν ιστοτόπο-κλώνο του Cryptohopper, ο οποίος έκλεβε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης των χρηστών του. Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το ίδιο λογότυπο με τον αυθεντικό ιστότοπο Cryptohopper για να εξαπατήσει τους χρήστες να εγκαταστήσουν το εκτελέσιμό του, το οποίο μεταφορτώνει και εκτελεί εξόρυξη, ενώ παράλληλα μεταδίδει Trojans που έχουν σχεδιαστεί για να κλέβουν cryptocurrencies.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS