ΑρχικήsecurityΡωσία: Οι εγκληματίες σπάνια χρησιμοποιούν cryptocurrencies για να αποσύρουν κλεμμένα χρήματα

Ρωσία: Οι εγκληματίες σπάνια χρησιμοποιούν cryptocurrencies για να αποσύρουν κλεμμένα χρήματα

cryptocurrencies Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, οι απατεώνες σπάνια χρησιμοποιούν cryptocurrencies για να αποσύρουν κλεμμένα χρήματα.

Ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Ασφάλειας Πληροφοριών της Τράπεζας της Ρωσίας, Artem Sychev, έδωσε συνέντευξη στο TASS και δήλωσε ότι η τράπεζα παρακολουθεί μεθόδους, που χρησιμοποιούν οι απατεώνες για να αποσύρουν κεφάλαια. Με βάση τις παρατηρήσεις της, αναπτύσσει μέσα προστασίας. Η τράπεζα έχει παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι κλέφτες προτιμούν να κλέβουν μετρητά και όχι ψηφιακά νομίσματα. Σύμφωνα με τον Sychev, στη Ρωσία η απόσυρση κλεμμένων κεφαλαίων με τη μορφή cryptocurrencies είναι πολύ σπάνια. Μερικές φορές, τα cryptocurrencies χρησιμοποιούνται για την απόσυρση κεφαλαίων, αλλά προς το παρόν αυτή η μέθοδος δεν είναι πολύ διαδεδομένη, επειδή είναι πολύ πιο εύκολο για έναν εισβολέα να πάρει μετρητά.

Συνήθως, οι απατεώνες χρησιμοποιούν μια τραπεζική κάρτα για να κλέψουν χρήματα. Ωστόσο, αυτό γίνεται δύο με τέσσερις φορές και έπειτα την ξεφορτώνονται.

Ο Sychev δήλωσε, ακόμα, ότι δεν έχει σημασία πώς θα εξελιχθεί η τεχνολογία στο μέλλον. Αυτό, που έχει σημασία, είναι η κατανόηση των μεθόδων και τεχνικών, που χρησιμοποιούν οι εισβολείς τόσο για να κάνουν επιθέσεις όσο και για να αποσύρουν κεφάλαια. Αν η τράπεζα της Ρωσίας αντιληφθεί ότι οι απατεώνες χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο τρόπο, που τους επιτρέπει να κλέβουν εύκολα χρήματα, τότε θα δημιουργηθούν περισσότερα μέτρα προστασίας ειδικά για την καταπολέμηση της συγκεκριμένης μεθόδου κλοπής.

Πρόσφατα η blockchain εταιρεία Chainalysis δήλωσε ότι οι απατεώνες, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ransomware επιθέσεων, έκαναν ξέπλυμα χρημάτων μέσω cryptocurrency exchange πλατφορμών.

Επίσης, η Chainalysis αποκάλυψε, σε μια έκθεση, ότι το 95% των εγκλημάτων, που σχετίζονται με cryptocurrencies και έχουν διερευνηθεί από τις αρχές, εμπλέκουν bitcoins (BTC). Ο COO της εταιρείας, Jonathan Levin, δήλωσε ότι οι αρχές πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτά τα εγκλήματα και να εφαρμόσουν πιο εξελιγμένες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των σκοτεινών δικτύων. Μπορεί στη Ρωσία να μην χρησιμοποιούνται πολύ τα cryptocurrencies για το ξέπλυμα χρημάτων ή την απόσυρση κλεμμένων κεφαλαίων, αλλά τα εγκλήματα, που σχετίζονται με cryptocurrencies έχουν αυξηθεί πολύ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS