ΑρχικήinetΝέα τεχνολογία από την DARPA θα ελέγχει το μυαλό

Νέα τεχνολογία από την DARPA θα ελέγχει το μυαλό

DARPA

Για πολλά χρόνια, οι επιστήμονες προσπαθούν να δημιουργήσουν τρόπους και τεχνολογίες, που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να ελέγχουν πράγματα μόνο με τη σκέψη τους. Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά πολλές είναι οι έρευνες και τα πειράματα που έχουν γίνει πάνω σε μηχανές που μπορούν να διαβάσουν το μυαλό ή να μεταφέρουν τις σκέψεις σε άλλα άτομα ή αντικείμενα.

Και τώρα η DARPA, το ερευνητικό κέντρο του αμερικανικού στρατού, έχει αναπτύξει μια μη-χειρουργική νευροτεχνολογία νέας γενιάς, γνωστή και ως N3 project, για να δημιουργήσει “αξιόπιστες νευρικές διεπαφές χωρίς την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης ή εμφυτευμένων ηλεκτροδίων”.

Το N3 project, είναι σύμφωνα με τη DARPA μια τεχνολογία “ανάγνωσης και εγγραφής” που συνεπάγεται αμφίδρομη πορεία. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το στρατό για να ελέγξει ένα σύνολο drones ή να μεταφορτώσει αισθητηριακές πληροφορίες στον ανθρώπινο εγκέφαλο που θα είχε σαν αποτέλεσμα τα άτομα να αισθάνονται ή να βλέπουν πράγματα που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Το τελευταίο είναι ένα πραγματικό έργο που βρίσκεται υπό ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Rise. Αυτό το σύστημα, θα μπορούσε να επιτρέψει σε ένα τυφλό άτομο ή σε οποιονδήποτε συνδέεται με αυτό, να βλέπει αυτό που μπορεί να δει ένα άλλο άτομο.

Το Ν3 project θα μπορούσε να λειτουργήσει τόσο με μη επεμβατικό τρόπο όσο και με μικροσκοπικά επεμβατικές νευρικές διεπαφές.

Μη επεμβατικά

Συσκευές που θα μοιάζουν με κράνη, θα μεταδίδουν κύματα ραδιοσυχνοτήτων που μεταφέρουν δεδομένα μέσα και έξω από τον εγκέφαλο με τη μορφή υπερηχητικών, RF, μαγνητικών και άλλων πεδίων.

Αυτή η τεχνική, θα περιλαμβάνει επίσης αλγορίθμους για την αποκωδικοποίηση και κωδικοποίηση των κινητικών και γνωστικών σημάτων του εγκεφάλου, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου.

Μικροσκοπικά επεμβατικά

Για να επιτευχθεί αυτή η μέθοδος το άτομο θα πρέπει να λάβει μία ουσία στο σώμα του, είτε από το στόμα, είτε με ρινικό ψεκασμό είτε με ένεση.

Σε αντίθεση με την εντελώς μη επεμβατική τεχνική που επηρεάζει ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου, αυτή η μέθοδος μπορεί να στοχεύσει σε νευρώνες, συνδέοντας καθέναν από αυτούς μεμονωμένα.

Σύμφωνα με την DARPA και οι δύο μέθοδοι θα περιλαμβάνουν δοκιμές τόσο σε ζώα όσο και σε ανθρώπους και θα χρειαστούν αρκετό χρονικό διάστημα για να προγματοποιηθούν.

Εκτός βέβαια από την DARPA, κι άλλες εταιρείες όπως η Neuralink του Elon Musk, εργάζεται πάνω σε παρόμοιες τεχνολογίες, που αφορούν την σύνδεση ενός υπολογιστή με έναν ανθρώπινο εγκέφαλο για παράδειγμα.

Το N3 project της DARPA θα δημιουργήσει σίγουρα ένα βαθύ αντίκτυπο τόσο στη στρατιωτική όσο και στην πολιτική ζωή, εάν το έργο είναι τελικά επιτυχές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS