ΑρχικήsecurityΣτη φυλακή IT σύμβουλος. Παρίστανε τον ethical hacker και δρούσε υποχθόνια

Στη φυλακή IT σύμβουλος. Παρίστανε τον ethical hacker και δρούσε υποχθόνια

Η ASIC, αυστραλιανή ρυθμιστική αρχή, ανακοίνωσε ότι ο σύμβουλος πληροφορικής Steven Oakes καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών εφόσον παρίστανε τον ethical hacker και δρούσε υποχθόνια. Ωστόσο, θα απελευθερωθεί μετά την παρέλευση 18 μηνών από τη φυλάκιση, αν επιδείξει σωστή συμπεριφορά.

Ο hacker παραδέχθηκε την ενοχή του για 11 χρεώσεις για εμπιστευτικές συναλλαγές, και για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δεδομένα με σκοπό να διαπράξει σοβαρό αδίκημα (διαπραγμάτευση εμπιστευτικών πληροφοριών). Επιπλέον, κατηγορείται για τροποποίηση των προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών τις οποίες απαιτούσε η ASIC.

hacker

O Steven Oakes παραβίασε το δίκτυο ιδιωτικών υπολογιστών του εκδοτικού οίκου Port Phillip Publishing (PPP) που εδρεύει στη Μελβούρνη, και παρακολουθούσε και αποκρυπτογραφούσε τα δεδομένα Wi-Fi για να αποκτήσει τα διαπιστευτήρια σύνδεσης του προσωπικού του PPP.

Οι εμπιστευτικές πληροφορίες χρησιμοποιήθηκαν σε 70 περιπτώσεις για να αγοράσει μετοχές σε 52 διαφορετικές εταιρείες. Στη συνέχεια, πωλώντας τις μετοχές, έβγαζε εκατομμύρια.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας της ASIC, οι αστυνομικοί επισκέφθηκαν τον κ. Oakes στο σπίτι του και του ζήτησαν να παραχωρήσει αμέσως στους αξιωματικούς συγκεκριμένες ηλεκτρονικές συσκευές. Ωστόσο, δεν θέλησε να τις παραδώσει. Όταν οι συσκευές αναλύθηκαν τελικά από ψηφιακούς αναλυτές της ASIC, διαπίστωσαν ότι ο κ. Oakes είχε τροποποιήσει τις συσκευές για να διαγράψει δεδομένα σχετικά με την έρευνα της ASIC.

Η σύλληψη του παρ’όλ’αυτα ήταν πλέον δεδομένη και αναπόφευκτη. Ο κακόβουλος hacker, είχε δημιουργήσει μια πολύ καλή κάλυψη ως ethical hacker για να δρα υποχθόνια, χωρίς όμως επιτυχία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS