Τρίτη, 4 Αυγούστου, 13:06
Αρχική security Βοήθησε έναν hacker...Συνδέσου απλά σε ένα δημόσιο Wi-Fi!

Βοήθησε έναν hacker…Συνδέσου απλά σε ένα δημόσιο Wi-Fi!

Το δημόσιο Wi-Fi είναι ο πιο εύκολος στόχος μιας man-in-the-middle επίθεσης. Τα δίκτυα αυτά είναι ανοικτά στο ευρύ κοινό και δεν σκανάρονται για πιθανές παραβιάσεις. Όταν ένας hacker συνδέεται σε ένα δημόσιο δίκτυο, μπορεί να δει όλες τις συσκευές που το μοιράζονται επίσης. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να στοχεύσει μια συγκεκριμένη συσκευή και να παρέμβει στις επικοινωνίες της. Μόλις εισχωρήσει στις επικοινωνίες , είναι σε θέση να κλέψει τις πληροφορίες του θύματος. Μέσω του phishing και άλλων social engineering μεθόδων, είναι τώρα πολύ εύκολο να κλαπούν τα ευαίσθητα δεδομένα σας.

Ένας από τους κινδύνους που ενέχει η χρήση ενός δημόσιου δικτύου Wi-Fi είναι ότι τα δεδομένα σχετικά με αυτό το είδος ανοικτής σύνδεσης είναι συχνά μη κρυπτογραφημένα αφήνοντάς σας ευάλωτους σε μια επίθεση man-in-the-middle (MITM). Τι είναι το MITM; Είναι όταν ένας κυβερνοεγκληματίας εκμεταλλεύεται ένα ελάττωμα ασφαλείας στο δίκτυο για να υποκλέψει δεδομένα.

Ουσιαστικά, αυτό δίνει πρόσβαση στον hacker να ξεγελάσει κάθε πληροφορία που περνάει ανάμεσα σε εσάς και τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε – λεπτομέρειες σχετικά με τις δραστηριότητες περιήγησης, τα στοιχεία σύνδεσης λογαριασμού και τις συναλλαγές αγοράς.

Ένας άλλος κίνδυνος χρήσης δημόσιου Wi-Fi είναι ότι μπορείτε να συνδεθείτε μέσω ενός hot router. Πρόκειται για ένα ανοικτό hotspot, συνήθως με ένα όνομα παρόμοιο με αυτό ενός νόμιμου hotspot, το οποίο οι κυβερνοεγκληματίες έχουν δημιουργήσει για να προσελκύσουν τους ανθρώπους να συνδεθούν στο δίκτυό τους. Μόλις ένα θύμα συνδεθεί με το αθέμιτο hotspot Wi-Fi, ο hacker μπορεί στη συνέχεια να παρακολουθεί τη κίνηση σας στο διαδίκτυο και να χρησιμοποιήσει εργαλεία για την έγχυση κακόβουλου λογισμικού στις συνδεδεμένες συσκευές.

Γνωρίζατε ότι το 60% των καταναλωτών πιστεύουν ότι η χρήση του δημόσιου Wi-Fi είναι πιο επικίνδυνο από τη χρήση δημόσιας τουαλέτας; Ωστόσο, ενώ η έκθεση Norton Cybersecurity Insights αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν τους κινδύνους του δημόσιου Wi-Fi, η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι άνθρωποι δεν φροντίζουν για την ασφάλεια τους και είναι απρόσεκτοι στην καθημερινότητα τους.

Wi-Fi

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που σας βοηθούν να κάνετε πιο δύσκολο για τους κυβερνοεγκληματίες να κλέψουν τις πληροφορίες σας στο δημόσιο Wi-Fi:

  • Αποφύγετε τη σύνδεση στο δημόσιο Wi-Fi. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα δημόσιο σημείο πρόσβασης Wi-Fi, χρησιμοποιήστε επίσης ένα VPN για να ασφαλίσετε τη σύνδεσή σας.
  • Μην συνδεθείτε σε ιστότοπους που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης και περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες όταν χρησιμοποιείτε μια δημόσια Wi-Fi σύνδεση – για παράδειγμα, σε ιστότοπους τραπεζικής και κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
  • Διατηρήστε το λογισμικό σας ενημερωμένο σε όλες τις συσκευές σας – ακόμα και στα κινητά σας – για να αποφύγετε πιθανές μολύνσεις από ιούς ή κακόβουλο λογισμικό εάν χρησιμοποιείτε ασύρματα δημόσια Wi-Fi.

Γιατί το VPN είναι δυνατός σύμμαχος της ασφάλειας σας;

Ένα VPN δημιουργεί μια “ασφαλή σήραγγα” όπου τα δεδομένα που αποστέλλονται μέσω μιας σύνδεσης Wi-Fi είναι κρυπτογραφημένα, καθιστώντας ασφαλές ότι στέλνεται προς και από τη συσκευή σας.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γράφεται να διατηρούμε το λογισμικό ενημερωμένο , αυτό όπως και εσείς ξέρετε δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά και από τις εταιρείες, οι οποίες οι περισσότερες σταματούν να δίνουν αναβαθμίσεις και security updates μετά τα 1-2 χρόνια (android), άρα αυτό δεν μπορεί να εφαρμοσθεί σαν οδηγία. Όσο για το VPN δεν είναι πάντα σίγουρο ότι εξασφαλίζει τα δεδομένα αφού και εκεί από κάποιους σέρβερ περνάνε και κάποιοι τα διαβάζουν.

  2. Γράφεται να διατηρούμε το λογισμικό ενημερωμένο , αυτό όπως και εσείς ξέρετε δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά και από τις εταιρείες, οι οποίες οι περισσότερες σταματούν να δίνουν αναβαθμίσεις και security updates μετά τα 1-2 χρόνια (android), άρα αυτό δεν μπορεί να εφαρμοσθεί σαν οδηγία. Όσο για το VPN δεν είναι πάντα σίγουρο ότι εξασφαλίζει τα δεδομένα αφού και εκεί από κάποιους σέρβερ περνάνε και κάποιοι τα διαβάζουν. Επίσης, όταν θα γίνει πιο φθηνό (αυτό μάλλον είναι ουτοπία) το ίντερνετ τότε δεν θα υπάρχει ανάγκη για δημόσια wifi hot spot, αλλά μέχρι τότε αναγκαστικά σε δημόσιους χώρους η σύνδεση θα γίνεται από εκεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Facebook: Μπλόκαρε συμμάχους του προέδρου της Βραζιλίας

Η Βραζιλία «διέταξε» το Facebook, να μπλοκάρει συμμάχους του προέδρου της χώρας, επειδή διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις για δικαστές.

Newsletter plugin: Ευπάθειες αφήνουν εκτεθειμένα 300.000 sites σε χάκερς

Ευπάθειες που εντοπίστηκαν στο Newsletter plugin αφήνουν εκτεθειμένα σε χάκερς 300.000 sites. Ειδικότερα, στους ιδιοκτήτες WordPress websites που χρησιμοποιούν το Newsletter plugin...

Google: Απαγορεύει ads που συνδέονται με hacked πολιτικό περιεχόμενο!

Λίγο καιρό πριν τις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, η Google ανακοίνωσε μια νέα πολιτική για τη...

NetWalker ransomware: Πάνω από $ 25 εκατομμύρια τα κέρδη για τη συμμορία του απ’τον Μάρτιο

Οι χειριστές του NetWalker ransomware εκτιμάται ότι έχουν κερδίσει πάνω από $ 25 εκατομμύρια από πληρωμές λύτρων που έχουν καταβάλει θύματά τους...

Elon Musk: «Προφανώς οι εξωγήινοι έχτισαν τις πυραμίδες»

Την Παρασκευή, ο Elon Musk έγραψε σε tweet: «Προφανώς οι εξωγήινοι έχτισαν τις πυραμίδες,» και συγκέντρωσε πάνω από 500.000 likes.
00:01:54

Ο Microsoft Edge συμπεριφέρεται ως ένα κακόβουλο λογισμικό

Η Microsoft έχει περάσει σε τακτικές επιθετικού marketing προσπαθώντας να κάνει τους χρήστες των Windows 10 να υιοθετήσουν το νέο πρόγραμμα περιήγησης...

Cyble: προειδοποιεί για 199 παραβιάσεις δεδομένων

Πραγματοποιώντας την καθιερωμένη έρευνά της στα dark web και deep web, η Cyble εντόπισε 199 παραβιάσεις δεδομένων σε διάφορους ιστότοπους και εταιρείες....

H Cortana της Microsoft αποχαιρετά τα Android και iOS

Σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου, η εταιρεία δήλωσε ότι θα αποσύρει την εικονική βοηθό Cortana από συσκευές iOS και...

2gether: Hacking επίθεση στην πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων

Η 2gether αποκάλυψε ότι δέχτηκε hacking επίθεση, κατά την οποία κλάπηκαν περίπου 1,2 εκατομμύρια Ευρώ σε κρυπτονομίσματα από επενδυτικούς λογαριασμούς σε κρυπτονομίσματα....

Google: 11 ευπάθειες zero day εντοπίστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2020

Όπως αναφέρει η ομάδα Project Zero της Google, εντοπίστηκαν 11 ευπάθειες zero day, οι οποίες εκμεταλλεύονταν από κακόβουλους παράγοντες, μέσα στο πρώτο...