ΑρχικήsecurityΌλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για ένα Free VPN

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για ένα Free VPN

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι χρήστες του Διαδικτύου θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα VPN. Ίσως, λόγω της τοποθεσίας που μένουν να φαίνονται αξιόπιστοι με Geo-blocking, ή πιθανόν να κάνουν ό, τι μπορούν για να παραμείνουν άγνωστοι στο διαδίκτυο.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για VPN και πολλές από αυτές είναι δωρεάν. Σε κάθε περίπτωση, προτού επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν VPN, σκεφτείτε από τι πρέπει να προστατευτείτε. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ένα άτομο πρέπει να αποφύγει να χρησιμοποιήσει ένα δωρεάν VPN; Θα απαντήσουμε σε όλα αυτά παρακάτω και θα δούμε και τους χαρακτηριστικούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά την χρησιμοποίηση ενός free VPN.

VPN

Είναι ασφαλής η χρησιμοποίηση ενός VPN;

Φυσικά και όχι. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ένα VPN που είναι δωρεάν, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε ότι αφορά την ασφάλεια σας. Το θέμα εδώ είναι ότι αυτές οι δωρεάν επιλογές χρησιμοποιούνται για να σας πείσουν να αγοράσετε την πληρωμένη παραλλαγή. Το πλήρες προϊόν λογικά θα καλύπτει τις περισσότερες από τις απαιτήσεις σας, αλλά φυσικά η δωρεάν παραλλαγή είναι περιορισμένη.

Σε περίπτωση που βρείτε ένα VPN που είναι εντελώς δωρεάν και δεν κρύβει κάποιο τέχνασμα για να αγοράσετε την πλήρη έκδοση να ψάξετε λίγο παραπάνω την εταιρεία που το προσφέρει για να είστε σίγουροι για αυτό που προσφέρει.

Παραδόξως, ο γενικός πληθυσμός που ψάχνει ένα δωρεάν VPN αναζητά μια τέτοια προσέγγιση για να αποφύγει πιθανούς περιορισμούς επί της ουσίας. Ή είναι και πάλι άτομα που ψάχνουν για πιο ασφαλή προσέγγιση για να κατεβάσουν άπειρα “πράγματα”. Αυτά τα άτομα πιθανότατα έχουν απλώς ασυνεπείς απαιτήσεις από  ένα VPN, οπότε είναι καλό για αυτούς να εξετάσουν μια δωρεάν και όχι μια αμειβόμενη επιλογή.

Μια έρευνα που διενεργήθηκε από το “Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization”  διαπίστωσε ότι το 82% του δωρεάν δοκιμασμένου Android VPN απαιτούσε εξουσιοδότηση για πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα.

Οι συνήθεις κίνδυνοι των Free VPN

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις δωρεάν VPN που έχουν δημιουργήσει προβλήματα ανά καιρούς και παρακάτω θα δούμε μερικά παραδείγματα.

Τι θα μπορούσαν να είναι δηλαδή αυτοί οι κίνδυνοι;

Παρακολούθηση και πώληση των δεδομένων σας

Ειδικά στην περίπτωση των free VPN όπως αναφέρθηκε παραπάνω αποτελεί τον νούμερο ένα κίνδυνο. Δεδομένου ότι το VPN είναι μιας συγκεκριμένης φύσης διαδικασία, σχεδόν σίγουρα, συγκεντρώνει προσωπικές πληροφορίες και τις πωλεί. Οι χρήστες για να χρησιμοποιήσουν VPN, δέχονται οι πληροφορίες τους να κωδικοποιηθούν και να παραμείνει άγνωστη η IP τους. Σε κάθε περίπτωση, ο προμηθευτής VPN εξακολουθεί να “προσεγγίζει” τα περισσότερα από αυτά τα δεδομένα. Υπάρχουν αναρίθμητες εφαρμογές που έχουν ως πρωταρχικό στόχο να συγκεντρώνουν δεδομένα σχετικά με τους προορισμούς που επισκέπτεστε, έτσι ώστε να μετά να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία για διαφημίσεις/προωθήσεις.

Εισαγωγή malware

Ίσως μια προοδευτικά παραπλανητική μέθοδος για την εξόρυξη των πληροφοριών σας. Πολλές συνεχιζόμενες επιθέσεις ransomware έχουν κυκλοφορήσει λόγω malware που έχει εισαχθεί στον υπολογιστή όταν οι πελάτες κάνουν λήψη ενός δωρεάν προγράμματος VPΝ.

Επιθέσεις Phishing

Πριν από ένα χρόνο, σημειώθηκαν επιθέσεις στο MyEtherWallet, όπου είχαν κλαπεί τα αρχεία των πελατών. Αυτό οφείλεται στο δωρεάν VPN, Hola. Οι προγραμματιστές είχαν πρόσβαση στο Hola και “μετέφεραν” τους πελάτες σε ένα website ηλεκτρονικού “ψαρέματος”. Ουσιαστικά, η επέκταση που εισήχθη στο Google Chrome ήταν αρκετή για να θέσει σε κίνδυνο τους χρήστες του MyEtherWallet.

Δεν ξέρω για σας, όμως αυτό θα ήταν αρκετό για μένα για να μην χρησιμοποιήσω ποτέ ένα δωρεάν VPN

Hijacking

Αυτή είναι η διαδικασία κατά την οποία το πρόγραμμα σας μεταφέρει σε ένα άλλο website χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Η έρευνα που αναφέρθηκε παραπάνω διαπίστωσε ότι η HotSpotShield μετέφερε τους πελάτες στα Alibaba και eBay website.

Τα περισσότερα από τα παραπάνω πρέπει να είναι αρκετά για να σας κάνουν να είστε πιο προσεκτικοί όσον αφορά τη χρήση ενός δωρεάν VPN. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αν ένα VPΝ προσφέρεται δωρεάν ως στρατηγική της εταιρείας για να καταφέρει να σας κάνει να μετακινηθείτε στην πληρωμένη παραλλαγή, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.

Υπάρχουν αρκετά VPΝ σε προσιτές τιμές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Σε περίπτωση που δεν έχετε πολύ χρόνο και θέλετε να ολοκληρώσετε μια έρευνα, θα πρέπει να έχετε την ικανότητα να εντοπίσετε ένα φτηνό VPΝ που σας δίνει τα βασικά χαρακτηριστικά. Για πιο χρονοβόρες διαδικασίες και πιο περίπλοκες που θέλετε να αποκρύψετε ακόμη πιο ευαίσθητα δεδομένα υπάρχουν πολύ καλές πληρωτέες επιλογές στην αγορά.

Πηγή: https://www.vpnmentor.com/blog/top-really-free-vpn-services/

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS