ΑρχικήsecurityΕυπάθεια παράκαμψης VPN ανακαλύφθηκε στο Apple iOS

Ευπάθεια παράκαμψης VPN ανακαλύφθηκε στο Apple iOS

iOS

Μία νέα ευπάθεια «VPN Bypass», η οποία ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Apple iOS, μπλοκάρει την κρυπτογράφηση που πραγματοποιούν τα VPN σε ολόκληρη την κυκλοφορία που περνά μέσα από μία συσκευή.

Το σφάλμα επηρεάζει την έκδοση iOS 13.4 της Apple και μπορεί να εκμεταλλευτεί από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου ώστε να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των χρηστών στο διαδίκτυο, αλλά και να διαρρέουν διευθύνσεις IP και να εκθέτουν τα δεδομένα τους.

Ο Luis, σύμβουλος ασφαλείας της ProtonVPN, ανακάλυψε αυτήν την ευπάθεια παράκαμψης VPN και την ανέφερε στην Apple, για την οποία εργάζεται τώρα.

Το ProtonVPN, ανέφερε αυτήν την ευπάθεια παράκαμψης VPN και η κοινότητα του iOS θα λάβει την ενημερωμένη έκδοση κώδικα στην επόμενη ενημέρωση ασφαλείας της Apple, προς το παρόν δεν υπάρχει διαθέσιμη ενημερωμένη έκδοση κώδικα γι’ αυτήν την ευπάθεια.

Στοιχεία ευπάθειας VPN Bypass

Όταν οι χρήστες εγκαθιστούν μία σύνδεση μέσω VPN, τερματίζεται η υπάρχουσα σύνδεση και αποκαθίσταται με τη νέα σύνδεση μέσω σηράγγων VPN όπου η σύνδεση θα κρυπτογραφηθεί πλήρως.

Η νέα ευπάθεια ωστόσο, δεν κλείνει τις υπάρχουσες συνδέσεις και επιπλέον οι συνδέσεις αυτές θα μείνουν ανοιχτές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έξω από τη σήραγγα VPN.

Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές της ευπάθειας, οι κακόβουλοι παράγοντες μπορούν να καταγράψουν την κίνηση του δικτύου iOS, χρησιμοποιώντας το Wireshark και μπορούν να δουν την άμεση κίνηση μεταξύ της IP της συσκευής iOS και μιας εξωτερικής διεύθυνσης IP που δεν είναι ο VPN server, αλλά είναι ένας server της Apple.

Κανονικά, όπως δήλωσε ένας ερευνητής ασφαλείας που ασχολήθηκε με την υπόθεση, πρέπει να μπορεί να βλέπει μόνο την κίνηση μεταξύ της IP της συσκευής και του VPN server, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, ήταν σε θέση να δει και την εξωτερική διεύθυνση IP που ανήκει στην Apple.

Καμία άλλη υπηρεσία VPN δεν μπορεί να παράσχει μια εναλλακτική γι’ αυτό το ζήτημα, λόγω της εφαρμογής περιορισμού της άδειας iOS VPN για να τερματίσει τις υπάρχουσες συνδέσεις δικτύου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS