Τρίτη, 26 Μαΐου, 03:23
Αρχική security Εργοδότες παρακολουθούν με λογισμικά επιτήρησης τους υπαλλήλους που δουλεύουν από το σπίτι

Εργοδότες παρακολουθούν με λογισμικά επιτήρησης τους υπαλλήλους που δουλεύουν από το σπίτι

Ο κορωνοϊός έχει φέρει νέες συνθήκες στον τομέα της εργασίας. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν πλέον από το σπίτι και όλο και περισσότεροι εργοδότες χρησιμοποιούν λογισμικά επιτήρησης για να σιγουρευτούν ότι οι εργασίες γίνονται κανονικά.

λογισμικά επιτήρησης εργοδότες

Το email ήρθε από το αφεντικό.

Σας παρακολουθούμε, είπε στους εργαζόμενους της Axos Financial Inc, που δουλεύουν πλέον από το σπίτι. Καταγράφουμε τις πληκτρολογήσεις σας. Καταγράφουμε τα sites που επισκέπτεστε. Κάθε 10 λεπτά περίπου, τραβάμε ένα screenshot της οθόνης σας.

Οπότε δουλέψτε, διαφορετικά θα αντιμετωπίσετε τις συνέπειες.

“Έχουμε δει άτομα να αποκομίζουν αθέμιτα οφέλη από τις ευέλικτες συνθήκες εργασίας”, κάνοντας ουσιαστικά διακοπές, γράφει ο Gregory Garrabrants, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας. Εάν τα καθημερινά tasks δεν ολοκληρωθούν, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες, το οποίο μπορεί να σημαίνει ακόμα και απόλυση.

Η κατάσταση αυτή θυμίζει Big Brother, αλλά είναι απόλυτα νόμιμο για τις επιχειρήσεις να ελέγχουν τους υπαλλήλους τους. Φυσικά, η ψηφιακή επιτήρηση χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια σε office desktops, αν και πολλοί θα μπορούσαν να θεωρήσουν ότι τα λογισμικά επιτήρησης στον υπολογιστή των εργαζομένων αποτελούν παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής.

Στις μέρες μας, πολλοί άνθρωποι δουλεύουν από το σπίτι. Ωστόσο, πολλοί δεν είναι συνηθισμένοι στην τηλεργασία και τώρα είναι αναγκασμένοι να το κάνουν λόγω του κορωνοϊού. Όταν είσαι σπίτι, υπάρχουν πολλοί πειρασμοί: ένας μεσημεριανός υπνάκος ή η ενασχόληση με τα παιδιά.

Οι εργοδότες δικαιολογούν τα λογισμικά επιτήρησης, λέγοντας ότι η παρακολούθηση περιορίζει τις παραβιάσεις ασφαλείας, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στην επιχείρηση.

Με τόσους πολλούς ανθρώπους να εργάζονται εξ αποστάσεως λόγω του κορωνοϊού, όλο και περισσότεροι εργοδότες χρησιμοποιούν λογισμικά επιτήρησης για να κάνουν ελέγχους.

Σύμφωνα με τον Brad Miller, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας λογισμικού InterGuard: “Οι εταιρείες επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι αλλά προσπαθούν να διατηρήσουν ένα επίπεδο ασφάλειας και παραγωγικότητας”.

Ένας εκπρόσωπος της Axos είπε ότι “η ενισχυμένη παρακολούθηση, που εφαρμόσαμε, θα διασφαλίσει ότι τα μέλη του εργατικού μας δυναμικού που εργάζονται από το σπίτι, θα συνεχίσουν να πληρούν τα πρότυπα ποιότητας και παραγωγικότητας που αναμένονται από όλους τους εργαζόμενους”.

Πέρα από τα λογισμικά επιτήρησης της InterGuard, οι εργοδότες χρησιμοποιούν και λογισμικά από τις παρακάτω εταιρείες: Time Doctor, Teramind, VeriClock, innerActiv, ActivTrak και Hubstaff. Όλα αυτά τα λογισμικά επιτήρησης επιτρέπουν την παρακολούθηση της οθόνης και μετρούν την παραγωγικότητα, παρατηρώντας κάποια στοιχεία όπως τον αριθμό των emails που αποστέλλονται, για να ξέρουν οι εργοδότες ότι οι υπάλληλοι κάνουν κανονικά τις εργασίες τους.

Σύμφωνα με τη CEO της ActivTrak τα αιτήματα για λογισμικά επιτήρησης έχουν τριπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες. Η Teramind και η innerActive έχουν δει παρόμοια αύξηση.

Με τα λογισμικά επιτήρησης της InterGuard, οι εργοδότες μπορούν να ενημερωθούν για ύποπτες συμπεριφορές των υπαλλήλων τους (όπως για παράδειγμα για την εκτύπωση ενός βιογραφικού σημειώματος και την απόκτηση πληροφοριών πελατών, το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι θέλει να παραιτηθεί και να πάρει την πελατεία της εταιρείας).

“Δεν οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης”, δήλωσε ο Miller, ο οποίος συνέκρινε τα λογισμικά επιτήρησης με τις κάμερες ασφαλείας που χρησιμοποιούνται από τις τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις.

Το λογισμικό μπορεί, επίσης, να είναι ένας τρόπος για τους εργοδότες να παρέχουν περισσότερη ευελιξία στους εργαζομένους, ώστε να συνδυάζουν τις δουλειές τους με άλλα τμήματα της ζωής τους. Μπορεί επίσης να επιτρέψει σε εργοδότες να εντοπίσουν σε ποια σημεία υπάρχει υπερβολικό προσωπικό και πού χρειάζονται επιπλέον χέρια.

“Μπορώ να πω ειλικρινά, ως χρήστης του Hubstaff λογισμικού, ότι μου αρέσουν τα χαρακτηριστικά παρακολούθησης και παραγωγικότητας”, δήλωσε η Courtney Cavey, διευθύντρια μάρκετινγκ της εταιρείας. “Επομένως, η προσωπική μου συμβουλή είναι να το χρησιμοποιήσετε ως πλεονέκτημα, ως έναν τρόπο να αποδείξετε στον διευθυντή σας ότι είστε σε θέση να εργαστείτε αυτόνομα”.

Το Hubstaff επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν το εύρος δραστηριότητάς τους. Οι περισσότεροι έλεγχοι μπορούν να προσαρμοστούν, οπότε δεν παρακολουθούνται όλοι οι εργαζόμενοι με τον ίδιο τρόπο.

Το πρόβλημα είναι όταν οι εργοδότες χρησιμοποιούν λογισμικά επιτήρησης για την παρακολούθηση συσκευών εκτός ωρών εργασίας.

Πολλοί εργαζόμενοι εκφράζουν τα παράπονά τους σε φόρουμς, πιθανότατα χρησιμοποιώντας συσκευές που δεν παρακολουθούνται από τους προϊσταμένους τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....