ΑρχικήsecurityHackers παρακολουθούν τα μωρά σας μέσω baby monitor συσκευής

Hackers παρακολουθούν τα μωρά σας μέσω baby monitor συσκευής

Στις μέρες μας, πολλοί γονείς χρησιμοποιούν ειδικές συσκευές (baby monitor) για να παρακολουθούν τα μωρά τους όταν κοιμούνται ή γενικά όταν δεν είναι στο ίδιο δωμάτιο με αυτούς. Αυτές οι συσκευές είναι πολύ χρήσιμες. Μπορεί, όμως, να γίνουν και επικίνδυνες, αν γίνει κατάχρησή τους από κακόβουλους hackers.

Μια έρευνα από τις PCMag και Bitdefender έδειξε ότι η συσκευή iBaby Monitor M6S έχει μια σοβαρή ευπάθεια, που επιτρέπει σε hackers να κλέψουν αποθηκευμένα βίντεο και φωτογραφίες, να παρακολουθήσουν τα μωρά ζωντανά, σε πραγματικό χρόνο και να συλλέξουν προσωπικά στοιχεία. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι οποιοσδήποτε με μια baby monitor συσκευή M6S και τις απαραίτητες δεξιότητες δικτύου μπορεί να παραβιάσει cloud-stored περιεχόμενο από οποιαδήποτε συσκευή του ίδιου τύπου.

Κάθε φορά που κινείται το μωρό σας, η οθόνη το καταγράφει και το μεταφορτώνει στο cloud πριν το προωθήσει σε εσάς. Αυτά τα δεδομένα προστατεύονται με ένα μυστικό κλειδί και με ένα access ID κλειδί, αλλά τελικά δεν υπάρχει πολύ μεγάλη ασφάλεια. Τα κλειδιά αυτά δεν δίνουν πρόσβαση μόνο στα δικά σας δεδομένα, αλλά και όλων των άλλων.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική ευπάθεια στη baby monitor συσκευή.

“Χρησιμοποιώντας αυτό που ονομάζεται Indirect Object Reference (IDOR), ένας επιτιθέμενος μπορεί να κλέψει προσωπικές λεπτομέρειες σχετικά με τον γονέα”, γράφει η PCMag. “Αυτές οι λεπτομέρειες περιλαμβάνουν τις διευθύνσεις email, το όνομα, την τοποθεσία ακόμα και την εικόνα προφίλ”.

Η Bitdefender είχε ενημερώσει για τις ευπάθειες στο iBaby, τον περασμένο Μάιο. Αλλά η εταιρεία κατασκευής του προϊόντος δεν ανταποκρίθηκε. Αυτό σημαίνει ότι η ευπάθεια υπάρχει ακόμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από hackers.

Παρά τις υποσχέσεις για ένα ασφαλές μέλλον του IoT, οι ερευνητές βρίσκουν συνεχώς ευπάθειες στις έξυπνες συσκευές. Ωστόσο, το γεγονός ότι τίθενται σε κίνδυνο τα στοιχεία μικρών παιδιών και μωρών, είναι πολύ ανησυχητικό. Το 2016, μια έρευνα από το Υπουργείο της Νέας Υόρκης, για την προστασία των Καταναλωτών, διαπίστωσε ότι οι τέσσερις από τις πέντε baby monitor συσκευές ήταν ευάλωτες σε παραβιάσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS