ΑρχικήsecurityHacker απέκτησε πρόσβαση στη λίστα πελατών της Clearview AI

Hacker απέκτησε πρόσβαση στη λίστα πελατών της Clearview AI

Η Clearview AI είναι μία εταιρία που προσφέρει υπηρεσίες αναγνώρισης προσώπου και συνεργάζεται με περίπου 600 υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Ωστόσο φαίνεται ότι η ασφάλειά της δεν είναι τόσο ισχυρή όσο θα έπρεπε.

Όπως αναφέρει το Daily Beast, ένας κακόβουλος παράγοντας ήταν σε θέση να αποκτήσει “μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση” σε ολόκληρο τον κατάλογο των πελατών της εταιρίας.

Μόλις η εταιρία ανακάλυψε την εισβολή, έστειλε στους πελάτες της μία ειδοποίηση, στην οποία τους ενημέρωνε ότι ένας hacker γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των λογαριασμών που έχουν δημιουργηθεί από κάθε πελάτη καθώς και τον αριθμό των αναζητήσεων που πραγματοποίησε.

Η βάση δεδομένων της Clearview, η οποία δημιουργήθηκε με πρόσβαση σε δημόσιες φωτογραφίες από το Facebook, το Instagram, το YouTube και το Venmo, έχει πάνω από 3 δισεκατομμύρια εικόνες. Ευτυχώς όμως ο εισβολέας δεν μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στη βάση δεδομένων των φωτογραφιών.

Ο δικηγόρος της Clearview AI, Tor Ekeland δήλωσε ότι η εταιρία έχει σαν προτεραιότητά της την ασφάλεια των πελατών της, γι’ αυτό και προχώρησε σε άμεση επιδιόρθωση του σφάλματος.

“Η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητα της Clearview. Δυστυχώς, οι παραβιάσεις δεδομένων αποτελούν μέρος της ζωής στον 21ο αιώνα. Οι server μας δεν παραβιάστηκαν ποτέ. Επιδιορθώσαμε το ελάττωμα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να ενισχύσουμε την ασφάλειά μας”, δήλωσε ο Tor Ekeland στο Daily Beast.

Στην ειδοποίηση που έστειλε η Clearview AI, δεν περιέγραψε την διαρροή ως hacking, ενώ δήλωσε επίσης ότι δεν υπήρξε “παραβίαση των συστημάτων ή του δικτύου της Clearview”.

Ωστόσο, ο David Forscey, διευθύνων σύμβουλος της μη κερδοσκοπικής ομάδας Aspen Cybersecurity Group, πιστεύει ότι η παραβίαση είναι ανησυχητική.

Όπως δήλωσε ο Forscey “ως υπηρεσία επιβολής του νόμου”, θα περίμενε κανείς ότι ένας πάροχος υπηρεσιών όπως η Clearview AI “θα έχει καλή ασφάλεια όμως φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS