ΑρχικήsecurityΚινέζος κέρδισε $1,6 εκατομμύρια πουλώντας παράνομες υπηρεσίες VPN

Κινέζος κέρδισε $1,6 εκατομμύρια πουλώντας παράνομες υπηρεσίες VPN

VPN

Η Κίνα είναι μία από τις χώρες που ασκεί έντονη λογοκρισία στο διαδίκτυο. Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει το περιβόητο Great Firewall, το οποίο καθιστά σχεδόν αδύνατο στους Κινέζους χρήστες να επισκέπτονται ιστοσελίδες που έχουν μπλοκαριστεί στη χώρα, ακόμη και αν κάποιος χρησιμοποιεί υπηρεσίες VPN.

Υπάρχουν βέβαια αρκετοί, μη εξουσιοδοτημένοι πάροχοι υπηρεσιών VPN, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι μπορούν να παρακάμψουν το Firewall και να επιτρέψουν την πρόσβαση σε απαγορευμένες ιστοσελίδες. Φυσικά οι αρχές της χώρας αναζητούν συνεχώς αυτούς τους παρόχους και διακόπτουν τις υπηρεσίες τους.

Πρόσφατα μάλιστα, οι αρχές συνέλαβαν έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους παράνομων υπηρεσιών VPN στην πόλη Taizhou της Κίνας. Ο άντρας, ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Gao, κατάφερε να κερδίσει 1,6 εκατομμύρια δολάρια, πουλώντας παράνομες υπηρεσίες VPN σε Κινέζους πολίτες.

Όπως επισημαίνει η έρευνα, οι υπηρεσίες VPN που πουλούσε ο Gao ήταν εξαιρετικά επιτυχείς στην παράκαμψη του The Great Firewall και είχε περισσότερους από 28.000 πελάτες προτού συλληφθεί από τις αρχές της Κίνας.

Οι κινεζικές αρχές αναφέρουν ότι τα εκτιμώμενα έσοδα από τις υπηρεσίες VPN που προσφέρονταν από τον Gao στην Κίνα, είναι περισσότερα από ό, τι οποιουδήποτε άλλου παροχέα παρόμοιων υπηρεσιών που έχει ανακαλυφθεί.

Ένας άλλος άνδρας, που συνελήφθη στην Pingnan επίσης για παροχή παράνομων υπηρεσιών VPN και καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης, είχε κερδίσει μόλις 120.000 δολάρια και είχε 8.000 πελάτες.

Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των εσόδων που είχε ο Gao, αλλά και τον αριθμό των πελατών του, είναι πολύ πιθανό ότι η δική του ποινή θα είναι αρκετά μεγαλύτερη.

Οι υπηρεσίες VPN δεν είναι παράνομες στην Κίνα, όμως όλοι οι πάροχοι πρέπει να είναι καταχωρημένοι, ώστε η κυβέρνηση να είναι σίγουρη ότι δεν χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες και φυσικά ότι δεν παρακάμπτουν το Great Firewall.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS