Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:14
Αρχική inet Τα 5 καλύτερα sites για να ελέγξετε την ταχύτητα του διαδικτύου σας

Τα 5 καλύτερα sites για να ελέγξετε την ταχύτητα του διαδικτύου σας

ταχύτητα

Στις μέρες μας, η ταχύτητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο είναι το βασικότερο ζητούμενο. Για την ακρίβεια είναι τόσο σημαντικό που ορισμένες χώρες έχουν θεσπίσει το γρήγορο internet ως θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών.

Ωστόσο, πολλές φορές υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ της ταχύτητας λήψης που ισχυρίζεται ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου ότι προσφέρει και της πραγματικής ταχύτητας που λαμβάνει ο χρήστης στην πράξη. Τις περισσότερες φορές βέβαια είναι δύσκολο να ανακαλύψετε αυτή τη διαφορά.

Αν όμως έχετε αμφιβολίες σχετικά με την ταχύτητα του διαδικτύου σας, μπορείτε να επισκεφτείτε ορισμένους ιστότοπους που θα σας βοηθήσουν να διαπιστώσετε πόσο γρήγορη είναι η σύνδεσή σας.

5 καλύτερα site για να ελέγξετε την ταχύτητα της σύνδεσής σας

  1. Speedtest.Net

Το Speedtest της Ookla, είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα όπου μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα του Internet της ευρυζωνικής σύνδεσης σας. Επιπλέον οι εφαρμογές της για Android και iOS συσκευές, έρχονται τώρα με μια ενσωματωμένη δωρεάν υπηρεσία VPN Speedtest.

  1. Fast.com
- Advertisement -

Το Fast.com είναι μια δωρεάν εφαρμογή ελέγχου ταχύτητας δικτύου, που αναπτύχθηκε από το Netflix. Μη σας ξεγελά ωστόσο το μινιμαλιστικό UI της, αφού προσφέρει επιπλέον σημαντικές υπηρεσίες, όπως το να υπολογίζει το  unloading latency, που είναι η καθυστέρηση μεταφοράς όταν οι χρήστες στο LAN σας χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.

  1. Google Stadia Speed Test

Εάν ψάχνετε ένα αξιόπιστο εργαλείο ελέγχου ταχύτητας λήψης, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε το Google Stadia Speed Test. Η φιλόδοξη υπηρεσία gaming της Google απαιτεί μια εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση στο internet για ροή παιχνιδιών σε 4K. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Google έχει δημιουργήσει αυτό το εργαλείο δοκιμής ταχύτητας, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να γνωρίζουν εάν η σύνδεσή τους στο διαδίκτυο είναι αρκετά ικανοποιητική για gaming.

  1. Xfinity Speed Test

Για τους χρήστες του Xfinity, η Comcast προσφέρει ένα δωρεάν εργαλείο για να ελέγχουν την ταχύτητα του Διαδικτύου τόσο στον υπολογιστή, όσο και στις φορητές συσκευές. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους χρήστες, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.

  1. Verizon Speed Test

Ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών Verizon, με έδρα τις ΗΠΑ, έχει επίσης δημιουργήσει ένα εργαλείο ελέγχου ταχύτητας για τους χρήστες της υπηρεσίας Fios. Ωστόσο, άλλοι χρήστες μπορούν επίσης να το χρησιμοποιήσουν για να ελέγξουν την ταχύτητα της σύνδεσής τους στο διαδίκτυο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο ελέγχου ταχύτητας της Verizon από την ιστοσελίδα της εταιρείας. Ένα πρόβλημα ωστόσο που αντιμετωπίζουν ορισμένοι χρήστες είναι ότι η εταιρεία έχει θέσει περιορισμούς με βάση την τοποθεσία σε αυτό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...