ΑρχικήinetΕσκεμμένες διακοπές διαδικτύου στην Ινδία κοστίζουν 350.000 δολάρια την ώρα

Εσκεμμένες διακοπές διαδικτύου στην Ινδία κοστίζουν 350.000 δολάρια την ώρα

Ινδία

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το Reuters, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου στην Ινδία, χάνουν περίπου 350.000 δολάρια ~ 24.5 εκατομμύρια ρουπίες, κάθε ώρα που περνάει, λόγω των συνεχόμενων διακοπών στη λειτουργία του διαδικτύου της χώρας.

Αρκετά είναι τα κράτη, που έχουν αναστείλει τις υπηρεσίες διαδικτύου και ανταλλαγής μηνυμάτων, μετά τις διαμαρτυρίες σε εθνικό επίπεδο, κατά του νόμου περί τροποποίησης της ιθαγένειας.

Ο νέος νόμος δίνει ινδική υπηκοότητα, στα μέλη των Ινδουιστικών, Βουδιστικών, Σιχισμικών, Τζαϊνιστικών και Χριστιανικών κοινοτήτων που έχουν έρθει στην Ινδία από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν από τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Ωστόσο παραδόξως, ο νόμος αποκλείει τις μουσουλμανικές κοινότητες.

Σε συνδυασμό με το NRC [Εθνικό Μητρώο Πολιτών], ο νόμος θέτει σε δύσκολη θέση τους μουσουλμάνους της Ινδίας, καθώς καλούνται να αποδείξουν την ιθαγένειά τους, τους επόμενους μήνες. Τα έγγραφα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόδειξη της ιθαγένειας εξακολουθούν να είναι ασαφή.

Από τη θέσπιση του νόμου, η χώρα έχει πολλές φορές βιώσει συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή περίπου τριάντα ανθρώπων. Για να περιορίσει τις διαμαρτυρίες, το δεξιό κυβερνών κόμμα BJP, ζήτησε από τους παρόχους να διακόπτουν το διαδίκτυο.

Όπως δήλωσε στο Reuters το Cellular Operators Association of India, το οποίο περιλαμβάνει αρκετούς φορείς κινητής τηλεφωνίας, όπως οι Bharti Airtel, Vodafone Idea και Reliance Jio, “οι διακοπές στο διαδίκτυο δεν πρέπει να αποτελούν το πρώτο σχέδιο δράσης.”

“Έχουμε επισημάνει το κόστος αυτών των διακοπών λειτουργίας … Πιστεύουμε ότι το κόστος είναι κοντά στα 24,5 εκατομμύρια ρουπίες για μια ώρα διακοπής του Internet“, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του COAI, Rajan Mathews.

Τον τελευταίο καιρό, η Ινδία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ σε διακοπές διαδικτύου. Έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 374 από το 2012 και περισσότερες από 100 μέσα στο 2019. Το ινδικό κρατίδιο του Κασμίρ βιώνει διακοπή της πρόσβασης στο διαδίκτυο για περισσότερες από 145 ημέρες, το οποίο είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έχει σημειωθεί σε μια δημοκρατία.

Πολλοί σύλλογοι ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβιστές σχετικά με την ελευθερία του λόγου, έχουν καταδικάσει τις πρόσφατες διακοπές λειτουργίας στο διαδίκτυο της χώρας. Εν τω μεταξύ, η Κίνα επαίνεσε τις ενέργειες της ινδικής κυβέρνησης, αποκαλώντας τις “εύλογη επιλογή κυρίαρχων χωρών βάσει εθνικών συμφερόντων”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS