ΑρχικήsecurityΑυστραλιανοί πάροχοι διαδικτύου μπλοκάρουν sites με τρομοκρατικό υλικό

Αυστραλιανοί πάροχοι διαδικτύου μπλοκάρουν sites με τρομοκρατικό υλικό

sites Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου της Αυστραλίας πήραν εντολή να μπλοκάρουν οκτώ sites που δείχνουν βίντεο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας.

Τον Μάρτιο, έγιναν δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στο Christchurch, που είχαν ως συνέπεια την απώλεια 51 ανθρώπων. Σχεδόν αμέσως, οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες και οι πάροχοι διαδικτύου της Αυστραλίας άρχισαν να μπλοκάρουν τα sites που έδειχναν βίντεο από τη στιγμή των επιθέσεων.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Vodafone New Zealand δήλωσε ότι συνολικά μπλοκαρίστηκαν 43 sites.

Για να αποφευχθούν οι νομικές επιπλοκές (λόγω του αποκλεισμού των websites), ο πρωθυπουργός, Scott Morrison, ζήτησε από τον αρμόδιο για την ηλεκτρονική ασφάλεια και τους παρόχους να αναπτύξουν ένα πρωτόκολλο που θα επιτρέπει το μπλοκάρισμα των sites με το συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Η εντολή για το μπλοκάρισμα αφορά 8 sites, αφού αρκετοί ιστότοποι σταμάτησαν να δείχνουν αυτά τα βίντεο από μόνοι τους.

Η αρμόδια σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας, Julie Inman Grant, θα παρακολουθεί τα sites. Εάν αφαιρέσουν το εν λόγω υλικό, θα είναι σε θέση να λειτουργούν και πάλι κανονικά.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, όταν μπλοκάρεται ένα site, γίνεται έλεγχος από την υπηρεσία.

Είναι απαραίτητο να υπάρχει έλεγχος τόσο από την υπηρεσία ηλεκτρονικών εγκλημάτων όσο και από την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν websites που παρουσιάζουν τέτοιο περιεχόμενο. Αυτά τα βίντεο έχουν φτιαχτεί για να ταπεινώνουν τους ανθρώπους, να τρομοκρατούν τον κόσμο, να σπέρνουν το μίσος και να ενθαρρύνουν και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο υπουργός επικοινωνιών, Paul Fletcher, δήλωσε ότι το μπλοκάρισμα των sites μπορεί να μην είναι αρκετό αλλά ήταν απαραίτητο. Συνέχισε λέγοντας: “Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη χρήση αυτού του φρικτού υλικού, που στοχεύει στο να προκληθεί περισσότερη βία και τρομοκρατικές πράξεις”.

Το μπλοκάρισμα των sites δεν μπορεί να θεωρηθεί μια καθολική λύση για όλες τις διαδικτυακές απειλές. Ωστόσο είναι πολύ καλό το γεγονός ότι ο αρμόδιος σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει τα sites σε ακραίες καταστάσεις, όπως η συγκεκριμένη.

Η Communications Alliance, εκπρόσωπος των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου στην Αυστραλία, συμφώνησε με την εντολή αποκλεισμού και δήλωσε ότι χαίρεται για την εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στη βιομηχανία, την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες ασφάλειας.

Η κ. Julie Inman Grant έχει επίσης δώσει εντολή για τον αποκλεισμό sites που περιείχαν υλικό κακοποίησης παιδιών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS