ΑρχικήsecurityΠροειδοποίηση FBI σε μαθητές: Σκεφτείτε το καλά πριν ποστάρετε απειλές!

Προειδοποίηση FBI σε μαθητές: Σκεφτείτε το καλά πριν ποστάρετε απειλές!

απειλέςΤο FBI διοργανώνει μια καμπάνια, που ονομάζεται «Think Before You Post» και απευθύνεται κυρίως σε μαθητές σχολείων. Στόχος της καμπάνιας είναι να κάνει τους μαθητές να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί με το τι ποστάρουν στα social media. Συγκεκριμένα, αυτή η καμπάνια επικεντρώνεται στις (ψεύτικες;) απειλές, που μπορεί να γράφουν κάποια παιδιά στα social media, σε email, μηνύματα κλπ.

Το FBI δήλωσε ότι η υπηρεσία δίνει μεγάλη σημασία στις απειλές, που προέρχονται από μηνύματα κειμένου, email ή social media.

Όταν οι αρχές, είτε είναι το FBI είτε η τοπική αστυνομία, αντιληφθούν ότι κυκλοφορεί κάποια απειλή, κάνουν έρευνα για να καθορίσουν αν η απειλή είναι πραγματική ή αν πρόκειται για φάρσα.

Το FBI αποφάσισε να διοργανώσει την καμπάνια «Think Before You Post» για να βοηθήσει (σε συνεργασία με τους γονείς και τα σχολεία), στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω σε τέτοια θέματα, ώστε να μην κάνουν πράγματα, που θα μπορούσαν να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στο μέλλον τους.

Η υπηρεσία θέλει να τονίσει τη σοβαρότητα του συγκεκριμένου θέματος και εξηγεί ότι οι απειλές θεωρούνται ομοσπονδιακό έγκλημα και “εκείνοι που ποστάρουν ή στέλνουν αυτές τις απειλές μπορούν να λάβουν μέχρι πέντε χρόνια φυλάκισης ή να αντιμετωπίσουν άλλες κρατικές ή τοπικές ποινές».

Οι αρχές κάνουν έρευνα για όλες τις απειλές που ανακαλύπτουν. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χάσουν σημαντικό χρόνο για μια φάρσα και να καθυστερήσουν την έρευνα για μια πραγματική απειλή, θέτοντας σε κίνδυνο το άτομο στο οποίο απευθύνεται η απειλή.

Ο Οργανισμός Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) εξέδωσε, επίσης, μια παρόμοια προειδοποίηση.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του, το FBI δίνει μερικές συμβουλές στους μαθητές, τονίζοντας ότι η πραγματοποίηση απειλών δεν είναι αστεία υπόθεση:

  • Μην δημοσιεύετε και μην στέλνετε απειλές (φάρσες).
  • Αν μια online απειλή σας αφορά, επικοινωνήστε αμέσως με τις τοπικές αρχές.
  • Εάν αντιληφθείτε κάποια απειλή, που αφορά τρίτο άτομο, επικοινωνήστε με τις τοπικές αρχές.
  • Μην κοινοποιείτε μια απειλή, προτού γίνει έρευνα από την αστυνομία, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παραπληροφόρησης.

Παρόλο που η συγκεκριμένη καμπάνια του FBI επικεντρώνεται μόνο σε απειλές-φάρσες, υπάρχουν πολλές άλλες δραστηριότητες, που θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις.

Πολλά παιδιά κάνουν διάφορα αρνητικά σχόλια ή posts στα social media (Instagram, Twitter, Facebook), τα οποία μπορεί να περιέχουν ρατσιστικό περιεχόμενο ή οτιδήποτε άλλο. Τέτοιου είδους δημοσιεύσεις, μπορούν να επηρεάσουν τις σχέσεις του παιδιού με τους συμμαθητές του και τους άλλους ανθρώπους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS