ΑρχικήinetΗ Ρωσία κατηγορεί Google και Facebook για παρέμβαση στις εκλογές

Η Ρωσία κατηγορεί Google και Facebook για παρέμβαση στις εκλογές

εκλογές

Άλλη μία χώρα φαίνεται ότι κατηγορεί τα Google και Facebook για παρέμβαση στις εκλογές της.

Σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχοι της Ρωσίας δήλωσαν ότι τόσο η Google όσο και το Facebook, δημοσίευσαν διαφημίσεις με θέμα τις Ρωσικές εκλογές στις πλατφόρμες τους, κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους της χώρας.

Όπως γίνεται σαφές η Ρωσία κατηγορεί στην ουσία τους δύο τεχνολογικούς κολοσσούς, ότι παρεμβαίνουν στις εκλογές της.

Η Ρωσία έχει θεσπίσει κάποιους νόμους που απαγορεύουν τις πολιτικές διαφημίσεις “κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκλογών την Κυριακή και την προηγούμενη ημέρα”, σύμφωνα με το Reuters. Ο Roskomnadzor της Ρωσίας, το κυβερνητικό όργανο που επιβλέπει τους νόμους των μέσων ενημέρωσης της χώρας, δήλωσε ότι το Facebook και το Google δημοσίευσαν διαφημίσεις κατά τη διάρκεια των εκλογών της Κυριακής.

“Αυτές οι ενέργειες μπορούν να θεωρηθούν ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών στη Ρωσική Ομοσπονδία”, σύμφωνα με μια μεταφρασμένη έκδοση ενός μηνύματος που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Roskomnadzor.

Η Google και το Facebook δεν έδωσαν άμεση απάντηση στις κατηγορίες της Ρωσίας.

Φυσικά, το Facebook έχει περάσει τα τελευταία δύο χρόνια εκριζώνοντας την προπαγάνδα που υποστηρίζεται από τη Ρωσία και άλλες “συντονισμένες μη αυθεντικές συμπεριφορές” στην πλατφόρμα του μετά την ανάρμοστη χρήση του κοινωνικού δικτύου από τη χώρα κατά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016. Από τότε, το Facebook έχει ανακαλύψει αρκετά άλλα δίκτυα – από τη Ρωσία και άλλες χώρες – που έχουν επιχειρήσει να χειραγωγήσουν τους χρήστες των κοινωνικών μέσων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS