Αρχικήsecurity1 στις 10 εταιρείες χάνει πάνω από $10 εκατομμύρια λόγω cyberattacks

1 στις 10 εταιρείες χάνει πάνω από $10 εκατομμύρια λόγω cyberattacks

εταιρείες Οι ετήσιες απώλειες από τις κυβερνοεπιθέσεις υπολογίζονται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια. Μια νέα έρευνα των ESI ThoughtLab και Willis Towers Watson έδειξε ότι μια στις δέκα (ή και παραπάνω) εταιρείες χάνει πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, λόγω των επιθέσεων στο διαδίκτυο.

Στην έρευνα συμμετείχαν 467 επιχειρήσεις διαφόρων τομέων, σε 17 χώρες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο στοχεύουν εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο και γι’ αυτό αναμένεται αύξηση των επενδύσεων (34%) στον τομέα της ασφάλειας την επόμενη χρονιά. Περίπου το 12% των επιχειρήσεων, που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι σκοπεύουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στον κυβερνοχώρο κατά 50%.

Οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι απαραίτητο, καθώς οι επιθέσεις είναι όλο και πιο συχνές και επικίνδυνες. Συγκεκριμένα, υπήρχε σημαντική αύξηση στο ποσοστό των εταιρειών που επηρεάστηκαν από κάποια επίθεση. Την περασμένη χρονιά το ποσοστό ήταν 57%, ενώ φέτος 71%.

Επίσης, παρατηρήθηκε ότι πέρα από τη αύξηση του αριθμού των επιθέσεων αυξήθηκε και η «έντασή» τους. Οι εταιρείες παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερες απώλειες. Σύμφωνα με τη μελέτη, εταιρείες της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Ινδίας εκτιμούν ότι χάνουν περίπου το 10% των εσόδων τους λόγω των επιθέσεων.

“Χώρες όπως η Ινδία βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο, καθώς οι εταιρείες δίνουν μεγάλη έμφαση στην τεχνολογική καινοτομία, όπως το Internet of Things και την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθιστώντας τα δεδομένα πιο προσιτά στους επιτιθέμενους», είπε ένας ερευνητής και συνέχισε λέγοντας ότι οι εταιρείες δεν δίνουν έμφαση στην ασφάλεια παρά τους αυξημένους κινδύνους.

Οι εταιρείες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην άμυνα, τον εντοπισμό των απειλών, την εκπαίδευση υπαλλήλων και την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για τη διαχείριση των κινδύνων.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι εταιρείες πρέπει να δρουν προληπτικά και να προστατεύουν τα συστήματά τους σε πολλά επίπεδα. Οι περισσότερες επιχειρήσεις πιστεύουν ότι για να αντιμετωπίσουν τις απειλές πρέπει να επενδύσουν σε προηγμένα τεχνολογικά συστήματα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει να επενδύσουν και στους σωστούς ανθρώπους. Σε επαγγελματίες που θα τις βοηθήσουν να προστατεύσουν τα συστήματά τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS