ΑρχικήsecurityΗ Huawei κατηγορεί τις ΗΠΑ για κυβερνοεπιθέσεις

Η Huawei κατηγορεί τις ΗΠΑ για κυβερνοεπιθέσεις

Σε ένα barrage από tweet, η Huawei κατηγορεί την αμερικάνικη κυβέρνηση ότι καταφεύγει σε μια δέσμη ενεργειών, συμπεριλαμβανομένων και των κυβερνοεπιθέσεων, για να διαταράξει τις επιχειρήσεις της και να εξαναγκάσει εταιρείες και άλλες χώρες να μην χρησιμοποιούν τα προϊόντα της εταιρείας.

Huawei

Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τις κυβερνοεπιθέσεις “για να διεισδύσουν στο intranet της Huawei και στις εσωτερικές πληροφορίες”, όπως δήλωσε η εταιρεία σε ένα από τα tweet. Κατηγορούσε επίσης το FBI ότι πιέζει τους υπαλλήλους της Huawei να κατασκοπεύουν και να συλλέγουν πληροφορίες για την εταιρεία.

Οι Αμερικανοί έχουν μπλεχτεί σε μια μακρά διαμάχη σχετικά με τους ισχυρισμούς περί κατασκοπείας στην Huawei και τον Μάιο, ενόψει της κλιμάκωσης των εντάσεων του εμπορικού πολέμου με την Κίνα, ο Πρόεδρος Trump κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απαγόρευσε στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν εξοπλισμό από ξένες εταιρείες που θα μπορούσαν να απειλήσουν την εθνική ασφάλεια.

Το Commerce Department τοποθέτησε αμέσως Huawei και 70 θυγατρικές στον κατάλογο οντοτήτων του Γραφείου Βιομηχανίας και Ασφάλειας (BIS) για να «εμποδίσει την αμερικανική τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί από οντότητες που ανήκουν στο εξωτερικό με τρόπους που ενδεχομένως υπονομεύουν τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας ή της εξωτερικής πολιτικής» είπε ο Wilbur Ross σε μια δήλωση εκείνη την εποχή.

Αλλά τον περασμένο μήνα το Commerce Department ανανέωσε προσωρινή άδεια που επιτρέπει στις εταιρείες των Η.Π.Α. να πουλήσουν τα προϊόντα τους στην Huawei, αλλά μπλόκαρε προϊόντα εξαγωγής σε 45 εταιρείες που συνδέονται με την κινεζική τεχνολογική εταιρεία.

Η Huawei ξεσπάει στο Twitter σχετικά με τις αναφορές που ισχυρίζονται ότι η Κίνα ήταν μάλλον πίσω από μια εκστρατεία malware που εντοπίστηκε πρόσφατα και η οποία χρησιμοποίησε τις λεγόμενες επιθέσεις watering-hole για να στοχεύει χρήστες iPhone για περισσότερα από δύο χρόνια, που ήταν μέρος της προσπάθειας να εντοπιστούν οι Ουιγούροι Μουσουλμάνοι με έδρα το κινεζικό κράτος Xinjiang.

Η εκστρατεία ήταν στην πραγματικότητα ευρύτερη από ότι φαινόταν στην αρχή και προσπάθησε να μολύνει επίσης συσκευές Android και Microsoft Windows.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS