ΑρχικήsecurityΟι χρήστες των Windows 10 προειδοποιούνται για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η...

Οι χρήστες των Windows 10 προειδοποιούνται για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Microsoft

Οι πελάτες των Windows 10 Home έχουν προειδοποιηθεί από τους ειδικούς ασφαλείας για μερικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η Microsoft. Τα Windows 10 Home είναι το πιο προτιμώμενο σύστημα σε όλο τον πλανήτη, αφού ξεπέρασε στο τέλος του προηγούμενου έτους και τον πολύ δυνατό του αντίπαλο, τα Windows 7. Τον Δεκέμβριο του 2018, τα Windows 10 Home ξεπέρασαν τα Windows 7 Home για να μετατραπούν εκείνα στο πιο προτιμώμενο OS, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του NetMarketShare. Στο τέλος των τελευταίων 12 μηνών, τα Windows 10 Home κατείχαν το 39,22% της αγοράς OS σε σύγκριση με το 36,90% του Windows 7 Home. Έκτοτε, τα Windows 10, έχουν αυξήσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς τους φτάνοντας στο 48,86% σε σχέση με το 31,83% του Windows 7 Home.

Windows 10

Και τώρα ας πάμε στο θέμα μας, οι χρήστες των Windows 10 βρίσκονται σε επιφυλακή για δύο κινδύνους που ανακαλύφθηκαν από τους ειδικούς.

Η Microsoft είναι εκείνη που αποτελεί τον πιο συνηθισμένο στόχο των hacker, ειδικά για απάτες phishing. Βάσει μιας έρευνας από το Vade Safe, η Microsoft είναι ουσιαστικά το πιο διαδεδομένο μοντέλο σε επιθέσεις phishing για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Σε μια έκθεση του on-line Vade Safe ορίστηκε ότι ανίχνευσαν πάνω από 20.000 διευθύνσεις URL για phishing απάτες με στόχο την Microsoft κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και μόνο.

Προσδιόρισαν: “Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, τα συστήματα AI μας ανίχνευσαν τον ακριβή αριθμό των 20.217 phishing URLs, με την μέση τιμή ανά ημέρα να φτάνει τα 222 URL!

Το Vade Safe υπογράμμισε ότι προφανώς η αιτία αυτού του τόσο μεγάλου αριθμού είναι το Microsoft Office 365. Ανέφεραν: “Για να μάθετε η Microsoft βρίσκεται στην δεσπόζουσα θέση των phishing απατών, σκεφτείτε τις διαστάσεις και την πρόοδο του Workplace 365.

“Στα νεότερα τριμηνιαία κέρδη της, η Microsoft ανέφερε ότι πάνω από 180 εκατομμύρια από τα κέρδη της ανά μήνα προέρχονται από το Workplace 365. “Επιπλέον, η IDC εκτιμά ότι το Workplace 365 αποτελεί σχεδόν το ήμισυ (47,6%) των email εφαρμογών για cloud computing παγκοσμίως. “Όσο μεγαλύτερο γίνεται το Workplace 365, τόσο πιο συναρπαστικό είναι για τους hacker να καταφέρουν να εισβάλουν σε αυτό.”

Επίσης σε ότι αφορά τα Windows 10, οι χρήστες φαίνεται να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα από την στιγμή που εγκατέστησαν την τελευταία version των Windows 10.  Τον τελευταίο μήνα η Microsoft λάνσαρε την version KB4505903 για Windows 10 Home, η οποία δυστυχώς δημιουργεί πρόβλημα στο Bluetooth. Πιο συγκεκριμένα οι χρήστες που χρησιμοποιούν αυτή την version, έχουν αναφέρει ότι το Bluetooth audio system αντιμετωπίζει πρόβλημα στο να συνδεθεί στον υπολογιστή τους ή εκπέμπει κακής ποιότητας ήχο.

Η Microsoft κυκλοφόρησε την λύση στο παραπάνω πρόβλημα, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS