ΑρχικήsecurityMicrosoft: Ενημερώσεις ασφαλείας για τα Windows 7 μετά τη λήξη προθεσμίας

Microsoft: Ενημερώσεις ασφαλείας για τα Windows 7 μετά τη λήξη προθεσμίας

MicrosoftΌπως έχει γίνει γνωστό εδώ και πολύ καιρό, μετά τον Ιανουάριο το 2020, η Microsoft θα σταματήσει την κυκλοφορία δωρεάν ενημερώσεων ασφαλείας για τα Windows 7. Ωστόσο, δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να συνεχίσουν να λαμβάνουν κάποιες ενημερώσεις μετά την ημερομηνία αυτή. Η Microsoft προσφέρει μια επιλογή για τους επιχειρησιακούς κατόχους αδειών χρήσης του λειτουργικού της συστήματος. Αυτή η επιλογή δεν είναι πολύ γνωστή αλλά δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να λαμβάνουν ενημερώσεις για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μετά τη λήξη της προθεσμίας.

Οι πελάτες της Microsoft που θα έχουν αυτή τη δυνατότητα είναι εκείνοι με Enterprise Agreement (EA) και Enterprise Subscription Agreement (EAS), με ενεργές συνδρομές στα Windows 10 E5, Microsoft 365 E5 και Microsoft 365 E5 Security. Αυτοί οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ενημέρωση ασφαλείας των Windows 7, για έναν χρόνο ακόμα, χωρίς πρόσθετη χρέωση. Αυτή η προσφορά τρέχει από την 1η Ιουνίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Η Microsoft είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της σχετικά με την απόσυρση δωρεάν ενημερώσεων πολύ καιρό πριν. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε δηλώσει ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα Windows 7 μέχρι τον Ιανουάριο του 2023, έναντι αμοιβής. Η τελική ημερομηνία λήξης της προθεσμίας (για τις δωρεάν ενημερώσεις) θα είναι η 14η Ιανουαρίου 2020.

Τότε, η Microsoft είχε αναφέρει ότι οι επιπλέον ενημερώσεις ασφαλείας (Windows 7 Extended Security Updates-ESUs) θα πωλούνται ανά συσκευή και ότι η τιμή θα αυξάνεται κάθε χρόνο. Αυτές οι ενημερώσεις θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους επαγγελματίες και επιχειρησιακούς χρήστες των Windows 7 με συμφωνίες χορήγησης αδειών.

Το Office 365 ProPlus θα συνεχίσει να έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί σε συσκευές με ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας των Windows 7 μέχρι τον Ιανουάριο του 2023.

Επιπλέον, η Microsoft σκοπεύει να προσφέρει δωρεάν τις ενημερώσεις αυτές στους πελάτες του Windows Virtual Desktop (WVD) για τρία χρόνια. Το κόστος συμπεριλαμβάνεται στα τέλη αδειοδότησης WVD.

Η Microsoft δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν ενημερωμένες εκδόσεις μετά τη λήξη της προθεσμίας αλλά οι ενημερώσεις δεν θα είναι οικονομικές. Για τους χρήστες Windows Enterprise και Microsoft 365, η Microsoft θα παράσχει τις ενημερώσεις σαν πρόσθετα. Όπως είπαμε και παραπάνω, κάθε χρόνο η τιμή θα αυξάνεται. Για το πρώτο έτος, το πρόσθετο θα κοστίζει 25 $ ανά συσκευή. Στο δεύτερο έτος, το κόστος θα διπλασιαστεί (50 $ ανά συσκευή) και το τρίτο έτος θα φτάσει τα 100 $ ανά συσκευή. Για τους χρήστες των Windows 7 Pro, το κόστος θα είναι 50 $ για το πρώτο έτος, 100 $ για το δεύτερο και 200 $ για το τρίτο έτος.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις extra ενημερώσεις ασφαλείας, μπορείτε να διαβάσετε αυτό το έγγραφο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS