ΑρχικήbusinessCARIN Alliance: Η ιατρική βάση δεδομένων των Apple, Google, Microsoft!

CARIN Alliance: Η ιατρική βάση δεδομένων των Apple, Google, Microsoft!

Η CARIN Alliance είναι γεγονός. Πρόκειται για την κοινοπραξία μεταξύ της Apple, της Google, της Microsoft και κορυφαίων νοσοκομείων και ασφαλιστικών εταιρειών υγείας. Aναμένεται να είναι η μεγαλύτερη ιατρική βάση δεδομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

CARIN Alliance

Η αλήθεια είναι ότι και οι τρεις εταιρείες έχουν εδώ και καιρό στις πλατφόρμες τους χώρο για τις πληροφορίες υγείας των χρηστών. Στο παρελθόν, η Apple έχει συνεργαστεί με πολλά διαφορετικά νοσοκομεία της Αμερικής, για να παρέχουν στους ασθενείς τη δυνατότητα να βλέπουν σημαντικά δεδομένα όπως εργαστηριακά αποτελέσματα, φάρμακα κτλ. μέσω του app Health σε συσκευές iOS. Αντίστοιχα και η Microsoft με το HealthVault στο οποίο αποθηκεύονται αντίστοιχες πληροφορίες για τους χρήστες της.

Γενικότερα η καταγραφή των πληροφοριών υγείας και των ιατρικών δεδομένων σε μια πλατφόρμα είναι πολύ χρήσιμη και με τα χρόνια γίνεται αναγκαία. Στο παρελθόν, όταν κάποιος χρησιμοποιούσε εφαρμογές υγείας της Apple και αποφάσιζε να αλλάξει σε Microsoft για παράδειγμα, έχανε το ιατρικό ιστορικό του. Τώρα με την CARIN Alliance αυτό έχει αλλάξει. Αυτό γιατί παρέχει συνασπισμό των εταιρειών υγείας και τεχνολογίας.

CARIN Alliance

Για την ώρα η κοινοπραξία της Apple, της Google και της Microsoft είναι σε στάδιο σχεδιασμού, αλλά αναμένεται να φέρει κάποια αποτελέσματα μέχρι το τέλος του έτους. Για την ώρα αφορά μόνο τις ΗΠΑ, αλλά προβλέπεται να φτάσει σύντομα και σε άλλες χώρες.

Προφανώς και υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα στην συγκεκριμένη σύμπραξη. Υπάρχει κίνδυνος, οι ασφαλιστές να απαιτήσουν πλήρη πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα των χρηστών των gadgets. Μπορεί, επίσης, για την ώρα να ανταμείβεται με χαμηλές τιμές ασφάλισης, αλλά ο κίνδυνος αυτός αντιβαίνει την ιδέα της ιδιωτικότητας.

Μια τέτοια βάση δεδομένων προβλέπεται να έχει τεράστια καθαρή αξία, καθώς θα περιέχει ιατρικές πληροφορίες εκατομμυρίων Αμερικάνων και αργότερα χρηστών από όλον τον κόσμο. Το δεύτερο ζήτημα που προκύπτει είναι, ότι ενδέχεται σε κάποιο σημείο της κυκλοφορίας του να πέσει θύμα hacking και να κινδυνεύσουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Έτσι, η CARIN Alliance καλείται να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί και να προνοήσει για διάφορους κινδύνους πριν την κυκλοφορίας της.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS