ΑρχικήsecurityΗ Microsoft φοβάται ότι οι hackers θα εκμεταλλευτούν το Machine Learning

Η Microsoft φοβάται ότι οι hackers θα εκμεταλλευτούν το Machine Learning

Φανταστείτε ο υπολογιστής που χρησιμοποιείτε να μπορούσε να διαπιστώσει από μόνος του ότι είναι μολυσμένος με κακόβουλο λογισμικό χωρίς τη χρήση antimalware software. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στο μέλλον, όταν ο machine learning μηχανισμός αποτελέσει μέρος του λειτουργικού συστήματος.

Το Machine learning μπορεί να αποτελεί την λύση του μέλλοντος αλλά η Microsoft επιλέγει να μη το εφαρμόσει στο λογισμικό της, ούτε καν στο Windows 10 1903 build. Ο λόγος; η Diana Kelly, η Cybersecurity CTO της Microsoft μοιράστηκε πρόσφατα την αιτιολογία.

Microsoft Machine Learning

«Το AI και το Machine Learning μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε έγκαιρη πληροφόρηση σχετικά με μελλοντικές επιθέσεις και να δούμε πράγματα που ο άνθρωπος δεν μπορεί να δει. Πρέπει όμως να βεβαιωθούμε ότι έχουμε γνωστική ποικιλομορφία », εξήγησε η Kelly.

Το Machine Learning μπορεί να θεωρηθεί δίκωπο μαχαίρι. Καθιστώντας το μια προσβάσιμη για το ευρύ κοινό τεχνολογία σημαίνει ότι οι hackers μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Προς το παρόν, μόνο οι computer scientists και high-end engineers κατανοούν πραγματικά την τρέχουσα κατάσταση της προόδου του Machine Learning.

«Οι ομάδες που κατασκευάζουν αυτά τα μοντέλα δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν μόνο επιστήμονες ασφάλειας δεδομένων και μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και δικηγόρους και εμπειρογνώμονες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ώστε να ακολουθείται μια ολιστική προσέγγιση στη δημιουργία μοντέλων ML», πρόσθεσε η Kelly.

Microsoft Machine Learning

Ένα παράδειγμα ενσωμάτωσης του Machine Learning στην καθημερινότητα μιας επιχείρησης είναι να διαλέγει τα ενδιαφέροντα βιογραφικά των αιτούντων μιας θέσης από ένα σωρό βιογραφικά. Ο διαχωρισμός των βιογραφικών σημειωμάτων για τον προσδιορισμό του καλύτερου υποψήφιου είναι μια παραγωγική διαδικασία.

Φυσικά, οι hackers παρακολουθούν την πρόοδο του Machine Learning και της τεχνητής νοημοσύνης. Πρόκειται για άτομα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία προς δικό τους όφελος. Να σημειώσουμε ότι το ransomware και το cryptocurrency mining malware είναι δύο από τις κορυφαίες δημιουργίες τους με βάση τη δημόσια διαθέσιμη τεχνολογία.

Μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη διασφάλιση και τη διατήρηση των προσωπικών δεδομένων μας γίνεται όπλο για τους hackers και εφιάλτης για εμάς.

«Μέχρι στιγμής, έχουν δοκιμάσει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες επιθέσεις, όπως αλλάζοντας μόνο ένα pixel σε μια εικόνα για να μην ταυτοποιηθεί με το θύμα.», κατέληξε η Kelly.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS