ΑρχικήHow ToΠως γίνεται το Cryptocurrency mining; Πως θα προφυλάξω το σύστημα μου;

Πως γίνεται το Cryptocurrency mining; Πως θα προφυλάξω το σύστημα μου;

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το cryptocurrency mining είναι μια ακριβή διαδικασία. Στην πραγματικότητα, για να κριθεί έστω σε βάθος χρόνου αποδοτική, χρειάζεται η επένδυση σε hardware υλικό αλλά και χώρο. Όμως, ας είμαστε ρεαλιστές, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας είναι πάντα υπέρογκο και μετά από κάποιο διάστημα, πραγματικά ασύμφορο.

Αυτό το συμπέρασμα, έχει οδηγήσει πολλούς hackers στην απόφαση να χρησιμοποιούν, κατά κάποιον τρόπο τον εξοπλισμό άλλων. Πέρα από τη νόμιμη διάσταση του θέματος, που φυσικά είναι παράνομο, αυτή η διαδικασία κάνει μακροπρόθεσμα κακό στον άνθρωπο, που ανυποψίαστα παρέχει τον εξοπλισμό του σε κάποιον.

Mining

Τα βασικά προβλήματα είναι, η υπερθέρμανση του υπολογιστή, με συνέπεια την δημιουργία προβλημάτων στο hardware και η επιβράδυνση των διαδικασιών. Δε μπορούμε να παραβλέψουμε, εννοείται, τους “παραφουσκωμένους” λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που από κάποιον πρέπει να πληρωθούν.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για το cryptocurrency mining είναι οι ακόλουθοι.

Ξεκινάμε με το Web mining. Οι hackers εισάγουν malicious scripts σε sites με συχνή επισκεψιμότητα ή σε διαφημίσεις. Στη συνέχεια χρησιμοποιούν πόρους  ηλεκτρονικών υπολογιστών για δικό τους όφελος. Πέρυσι, για παράδειγμα τέτοια scripts εντοπίστηκαν στο Youtube.

Mining

Στην συνέχεια, αξίζει να εξετάσουμε το Malicious mining. Το malware στα συστήματα δεν είναι καινούριο πρόβλημα. Σε αυτήν την περίπτωση, ο στόχος δεν είναι προσωπικά δεδομένα αλλά το cryptocurrency. Η πρακτική ένδειξη στον υπολογιστή είναι η μειωμένη απόδοση, κάτι που μπορεί και να μη φανεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολούθως, θα δούμε το Insider mining. Είναι ίσως η πιο επικίνδυνη μορφή γιατί πραγματοποιείται από μέσα. Το Insider mining δεν ανιχνεύεται εύκολα γιατί δείχνει σαν να ξεκίνησε τη διαδικασία κάποιος νόμιμος χρήστης.

Για καλή μας τύχη υπάρχει τρόπος να εντοπιστεί το mining. Πρωτίστως θα παρατηρηθεί αισθητή πτώση της απόδοσης και μετά θα ανέβει η θερμοκρασία, λόγω των υπερφορτωμένων επεξεργαστών.

Επειδή οι εφαρμογές τέτοιου τύπου δεν είναι απαραιτήτως κακόβουλες, κατηγοριοποιούνται ως “δυνητικά ανεπιθύμητες”. Επομένως, ο διαχειριστής θα πρέπει να απαγορεύσει τη χρήση δυνητικά επικίνδυνου λογισμικού.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS