ΑρχικήinetEdge AI Hardware Market: Προβλέψεις για το διάστημα μέχρι το 2024

Edge AI Hardware Market: Προβλέψεις για το διάστημα μέχρι το 2024

Edge AIΗ έκθεση “Edge AI Hardware Market by Device (Smartphones, Cameras, Robots, Automobile, Smart Speakers, Wearables, and Smart Mirror), Processor (CPU, GPU, ASIC and Others), Power Consumption, Process, End User Industry, and Region – Global Forecast to 2024” βρίσκεται τώρα και στο ResearchAndMarkets.com.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η αγορά του edge AI hardware θα καταγράψει πωλήσεις 610 εκατομμυρίων μονάδων το 2019. Μέχρι το 2024, μπορεί να φτάσει και τις 1559,3 εκατομμύρια πωλήσεις. Σε αυτό το διάστημα το CAGR υπολογίζεται στο 20,64%.

Σημαντικές για την ανάπτυξη της αγοράς, είναι η αυξημένη ζήτηση για low latency και real-time επεξεργασία σε edge συσκευές και η ανάγκη για AI coprocessors για edge computing, καθώς και η αυξημένη ζήτηση για edge computing  σε IoT.

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί για την ανάπτυξη της αγοράς και αυτοί είναι η περιορισμένη on-device εκπαίδευση και ο μικρός αριθμός AI ειδικών. Η κατανάλωση ενέργειας και ο περιορισμός του μεγέθους αποτελούν επίσης πρόκληση για την αγορά του edge AI hardware.

Η αγορά του edge AI hardware είναι χωρισμένη με βάση τους επεξεργαστές σε CPU, GPU, ASIC και άλλα.

Ο επεξεργαστής ASIC προσφέρει υψηλή ταχύτητα καθώς είναι αφιερωμένος στην εκτέλεση μίας μόνο συγκεκριμένης εφαρμογής. Το VPU είναι μια κατηγορία επεξεργαστών που επιταχύνει τις «εργασίες μηχανικής όρασης». Το IPU είναι ειδικά σχεδιασμένο για υποστήριξη λειτουργιών επεξεργασίας βίντεο και γραφικών.

Οι επεξεργαστές ASIC, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά, περιλαμβάνουν Intel Movidius VPUs και τον επεξεργαστή CEVA-XM4 imaging and computer vision.

“Όσον αφορά στους επεξεργαστές, οι CPU προβλέπεται να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς μέχρι το 2024».

Κατά το 2019 αναμένεται να πουληθούν 589 εκατομμύρια CPU. Οι πωλήσεις μπορεί να φτάσουν τα 1380 εκατομμύρια μέχρι το 2024. Ο επεξεργαστής CPU είναι ο πιο χρησιμοποιημένος επεξεργαστής σε smartphones, smart speakers και wearables.

Επίσης αναμένεται να υπάρξει αρκετή ανάπτυξη της αγοράς στις εξής περιοχές: Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Ινδία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Από αυτές τις περιοχές, η Κίνα αποτελεί  τη μεγαλύτερη αγορά τεχνητής νοημοσύνης, κάτι που την κάνει αρκετά ελκυστική αγορά για εφαρμογές edge AI hardware. Στην Κίνα και αμέσως μετά στην Ιαπωνία υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός κατασκευαστικών εταιρειών και τα προϊόντα τους κατέχουν ήδη μεγάλο μέρος της αγοράς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS