ΑρχικήsecurityΑρκετά υψηλό το ποσοστό συλλήψεων ανήλικων κακόβουλων hackers το 2019

Αρκετά υψηλό το ποσοστό συλλήψεων ανήλικων κακόβουλων hackers το 2019

Hackers: Η ιαπωνική αστυνομία κατηγορεί ένα 13χρονο κορίτσι για τη διανομή σε εκατοντάδες χρήστες ενός pop-up παραθύρου που δεν μπορεί να κλείσει.

Η νεαρή κοπέλα, μαθήτρια από την πόλη Kariya, θεωρείται ότι έχει δημιουργήσει ένα browser exploit code για φάρσα. Ο κώδικας δημιουργεί ένα JavaScript loop με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να κλείσει το παράθυρο, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων NHK.

Ορισμένα προγράμματα περιήγησης όπως ο Microsoft Edge και ο Firefox επέτρεψαν στους χρήστες που είχαν παγιδευτεί στο loop να κλείσουν το παράθυρο.

Ωστόσο, οι χρήστες των προγραμμάτων περιήγησης όπως ο Chrome αντιμετώπισαν προβλήματα όπως επίσης και οι εφαρμογές για κινητά των περισσοτέρων προγραμμάτων περιήγησης.

Η αστυνομία κατηγόρησε την κοπέλα για τη διανομή του συνδέσμου στη σελίδα στην οποία αποθηκεύτηκε ο σύνδεσμος.

Hackers

Ας είμαστε όμως σαφείς, αυτή η είδηση δεν είναι κάτι καινούργιο. Στην πραγματικότητα, αυτός ο συγκεκριμένος κακόβουλος σύνδεσμος κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια.

Το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε επίσης ότι η αστυνομία έψαξε το σπίτι ενός 47χρονου άνδρα για την ίδια παράνομη ενέργεια.

Η αλήθεια είναι ότι η Ιαπωνία είναι περίφημη για εγκληματικές πράξεις στον κυβερνοχώρο.

Ακόμα και αν η νεαρή κοπέλα το έκανε για πλάκα, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο δεν είναι καθόλου αστείο.

Ένας άλλος 13χρονος συνελήφθη το 2017 για τη δημιουργία ενός ιού κινητής συσκευής που καθιστούσε κάθε συσκευή που το φόρτωνε εντελώς άχρηστη.

Έχουν επίσης συλλάβει ένα 17χρονο αγόρι που δημιούργησε ένα κακόβουλο λογισμικό το οποίο έκλεβε κωδικούς πρόσβασης από τα cryptocurrency wallets.

Ένα 14χρονο αγόρι πρόσφατα συνελήφθη για τη δημιουργία ransomware και την διανομή του. Η ιαπωνική αστυνομία τον συνέλαβε παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησε το λογισμικό για online επιθέσεις.

Στην πραγματικότητα, είπε ότι το δημιούργησε μόνο επειδή ήταν περίεργος να δει αν μπορούσε.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS