ΑρχικήinetΗ Apple κυριάρχησε στην παγκόσμια αγορά των wearables κατά το 2018

Η Apple κυριάρχησε στην παγκόσμια αγορά των wearables κατά το 2018

wearables Η Apple κατάφερε να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά των wearables πουλώντας 10,4 εκατομμύρια Apple Watches από τις συνολικά 16,2 εκατομμύρια συσκευές που πουλήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο του 2018, δήλωσε την Τετάρτη η International Data Corporation (IDC). Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια κυκλοφορεί τώρα τα Apple Watch Series 3, Apple Watch Series 4, Apple Watch Nike+, και Apple Watch Hermès.

Η παγκόσμια αγορά wearable αυξήθηκε κατά 31,4% κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, που κυκλοφόρησαν στο “Worldwide Quarterly Wearable Device Tracker”.

Η Apple κέρδισε το 27,4% της αγοράς, ενώ η Xiaomi κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 12,6%.

Το Mi Band 3 της Xiaomi από μόνο του καταλάμβανε πάνω από το 30% όλων των wrist bands που πουλήθηκαν κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Η Apple κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ολόκληρο το έτος, έχοντας κατακτήσει το 26,8% της αγοράς. Η Xiaomi ακολουθούσε με μερίδιο 13,5%.

“Τα Smartwatches, εν τω μεταξύ, αυξήθηκαν κατά 54,3% και καταλάμβαναν το 29,8% όλων των wearable συσκευών το 2018”, δήλωσε ο Ramon T. Llamas, Διευθυντής Έρευνας για τα Wearables της IDC.

Στην τρίτη θέση βρισκόταν η Huawei, η οποία επίσης είδε αύξηση 43%, κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Η Fitbit βρισκόταν στην τέταρτη θέση και η Samsung στην πέμπτη.

Τα Wrist bands αντιπροσώπευσαν το 30% της αγοράς καθώς οι πρόσφατες κυκλοφορίες από τις Xiaomi, Huawei και Fitbit συνέχισαν να αναπτύσσουν αυτή την κατηγορία wearable. Οι συσκευές που φοριούνται στο αυτί επίσης αυξήθηκαν κατά 66,4% και κατέλαβαν το 21,9% της αγοράς.

“Η αγορά των wearables για το αυτί έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο έτος και αναμένουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια”, δήλωσε ο Jitesh Ubrani, Ανώτερος Αναλυτής Ερευνών της IDC.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS