ΑρχικήsecurityHuawei: Πιο ευάλωτος σε hackers ο εξοπλισμός της, σύμφωνα με έρευνες

Huawei: Πιο ευάλωτος σε hackers ο εξοπλισμός της, σύμφωνα με έρευνες

Σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε, για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών που υπάρχουν ανά τον κόσμο, αποδείχθηκε ότι η πιο πιθανή να εμπεριέχει ευπάθειες είναι η Huawei. Τα ελαττώματα αυτά, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από hackers. Στην πραγματικότητα, από ένα δείγμα που λήφθηκε από ερευνητές, ένα μεγάλο ποσοστό συσκευών εξοπλισμού δικτύων περιείχε τουλάχιστον μια τέτοια ευπάθεια.

Huawei

 

Τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε το firmware της Huawei, παραδόθηκαν σε κυβερνητικές υπηρεσίες στις Η.Π.Α, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στους νομοθέτες. Η έκθεση έχει γίνει γνωστή για τα αποτελέσματα που φέρει για την εταιρεία αυτή αλλά και γιατί επιβεβαιώνει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση του Trump.

Huawei

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου και του προέδρου Trump, αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν ενισχύουν την εκτίμηση της κυβέρνησης. Η εκτίμηση αυτή θέλει τη Huawei να διατηρεί κρυφή πρόσβαση σε ορισμένα από τα συστήματα που έχει εγκαταστήσει για διεθνείς πελάτες. Έχοντας πρόσβαση σε πελάτες ή τοπικές κυβερνήσεις επιτρέπεται στην εταιρεία να αποσπά πληροφορίες και να επεξεργάζεται βάσεις δεδομένων στα τοπικά συστήματα.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS