ΑρχικήsecurityΔύο μαθητές 14 χρονών χάκαραν το WiFi του σχολείου τους για να...

Δύο μαθητές 14 χρονών χάκαραν το WiFi του σχολείου τους για να αποφύγουν ένα τεστ

Δύο μαθητές σε ένα λύκειο στο New Jersey πραγματοποίησαν πολλές φορές επιθέσεις παρεμβολής επικοινωνιών (γνωστές και ως jamming) στο δίκτυο WiFi  για να αποφύγουν ένα τεστ.

WiFi

Και οι δύο μαθητές κατηγορήθηκαν για διαπραγή διαδικτυακής εγκληματικής δραστηριότητας, ενώ δεν διέρρευσε καμία πληροφορία σχετικά με τα ονόματα τους.

Χρησιμοποίησαν ένα app ή ένα πρόγραμμα για να ρίξουν όλο το δίκτυο WiFi του σχολείου σε διαφορετικές περιπτώσεις για να αποφύγουν να δώσουν εξετάσεις, δήλωσε η αστυνομία.

Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος σπουδών του σχολείου του Ηνωμένου Βασιλείου γίνεται μέσω διαδικτύου, οπότε η έλλειψη σύνδεσης WiFi διαταράσσει το καθημερινό πρόγραμμα μαθημάτων των μαθητών.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι οι δύο μαθητές το έκαναν καθώς μάλλον τους ζητήθηκε από άλλους μαθητές να «ρίξουν» το δίκτυο.

Σύμφωνα με την έκθεση του NJ, “οι μαθητές φαίνεται πως το απόγευμα της Δευτέρας χρησιμοποίησαν ένα πρόγραμμα διακοπής του WiFi ή μια εφαρμογή για να στείλουν πολύ traffic στα router προσπαθώντας να πλήξουν το σύστημα για να μην μπορούν οι μαθητές να κάνουν login στο σύστημα για να κάνουν τις εργασίες τους ή να δώσουν εξετάσεις”.

“Μια μέρα έπρεπε να κάνουμε ένα τεστ μέσω του Chromebook μας, αλλά δεν γίνοταν λόγω προβλημάτων στο WiFi”, δήλωσε ένας μαθητής γυμνασίου στο Millridge Road. “Φυσικά το μάθημα διεκόπη.”

“Η σύνδεσή μας στο WiFi αντιμετώπισε κάποια προβλήματα την περασμένη εβδομάδα”, δήλωσε τη Δευτέρα η επικεφαλής της Σχολής Jennifer Montesano. “Το σύστημα έχει αποκατασταθεί και είναι πλέον πλήρως λειτουργικό”.

Άλλοι μαθητές δήλωσαν ότι όποιος δεν θέλει να δώσει εξετάσεις θα πρέπει να το αντιμετωπίζει με άλλους τρόπους καθώς δημιουργήθηκε πρόβλημα σε ολόκληρη την τάξη εξαιτίας του.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS