ΑρχικήinetChromebooks: Το Chrome OS υποστηρίζει Linux εφαρμογές

Chromebooks: Το Chrome OS υποστηρίζει Linux εφαρμογές

Η Microsoft δεν είναι η μόνη που προσθέτει υποστήριξη Linux στο app portfolio της. Η Google αποφάσισε να κάνει το ίδιο με το Chrome OS, ενσωματώνοντας, πρόσφατα, εφαρμογές Linux μέσω Crostini σε επιλεγμένα Chromebook.

Στην τελευταία developer έκδοση, η Google πρόσθεσε ένα νέο κρίσιμο χαρακτηριστικό, το οποίο έχει ως στόχο να διευκολύνει τη μεταφορά των δεδομένων σας από μέρα σε μέρα με την υποστήριξη του Crostini backup.

Με το αντίγραφο ασφαλείας του Crostini, το Chrome OS μπορεί πλέον να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων από τα Linux αρχεία σας σε ξεχωριστά αρχεία tar.gz, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στο cloud ή ένα stick USB και να μεταφερθούν. Αν χρειαστεί, μπορείτε να το κάνετε restore από την εφαρμογή ρυθμίσεων κατά την αγορά ενός νέου υπολογιστή.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Chrome OS είναι η φορητότητα του – ειδικά όταν πρόκειται για τα αρχεία και τα δεδομένα σας. Ένας χρήστης μπορεί να κάνει wipe μια συσκευή και να ξεκινήσει μέσα σε λίγα λεπτά σε μια άλλη. Ενώ η προσθήκη εφαρμογών Android και εφαρμογών Linux κάπως επιβράδυνε αυτή τη διαδικασία, η Google εργάζεται πυρετωδώς για να επανέλθει η ταχύτητα στα επίπεδα που είχε οριστεί. 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS