Αρχικήsecurity9 σημαντικά σφάλματα που οι εταιρείες πρέπει να επιδιορθώσουν αμέσως

9 σημαντικά σφάλματα που οι εταιρείες πρέπει να επιδιορθώσουν αμέσως

σφάλματα Η Electronic Frontier Foundation (EFF), η οργάνωση ψηφιακών δικαιωμάτων που εδρεύει στην Καλιφόρνια, ξεκίνησε μια πρωτοβουλία με τίτλο “Fix It Already”, η οποία τονίζει 9 μεγάλα σφάλματα που αφορούν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια, τα οποία πρέπει να επιλύσουν άμεσα οι εταιρείες τεχνολογίας. Τα 9 θέματα βρίσκονται σε διάφορες τεχνολογικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων social media, λειτουργικού συστήματος, πλατφορμών επιχειρήσεων και πολλών άλλων.

Όπως περιγράφει η EFF, ορισμένα από αυτά τα σφάλματα υπάρχουν εξαιτίας εσφαλμένων αποφάσεων των εταιρειών, ενώ άλλα αποτελούν σφάλματα ασφαλείας που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα και τα δεδομένα των χρηστών.

Εδώ είναι τα 9 θέματα που πρέπει να διορθωθούν αμέσως.

  1. Το Android θα πρέπει να επιτρέπει στους χρήστες να αρνούνται και να ανακαλούν τις άδειες χρήσης των εφαρμογών. Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να μοιράζονται τα δεδομένα τους με τους δημιουργούς εφαρμογών.
  2. Η Apple θα πρέπει να επιτρέπει στους χρήστες να κρυπτογραφούν τα αντίγραφα iCloud τους. Το iCloud είναι ένα σημαντικό μέρος του συστήματος της Apple και πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν. Η Apple μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας οποιαδήποτε στιγμή και η EFF ζητάει από τον κατασκευαστή του iPhone να αναπτύξει κρυπτογράφηση σε αυτό.
  3. Το Facebook θα πρέπει να σταματήσει να μοιράζεται τον αριθμό του τηλεφώνου σας με τους διαφημιστές, όταν το τοποθετείτε για 2FA ή για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις. Αυτό μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να βελτιώσει την ήδη κακή εικόνα της.
  4. Το Slack θα πρέπει να σταματήσει να διατηρεί τα μηνύματα του workspace και να δώσει στους κατόχους λογαριασμών πλήρη πρόσβαση στα μηνύματά τους. Ακόμα και όταν ο κάτοχος ενός λογαριασμού αποφασίσει να αποχωρήσει από το Slack, τα μηνύματά του εξακολουθούν να διατηρούνται στην πλατφόρμα της επιχείρησης για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.
  5. Το Twitter θα πρέπει να αναπτύξει end-to-end κρυπτογράφηση σε άμεσα μηνύματα. Αυτή τη στιγμή το Twitter μπορεί να διαβάσει τα DM μας.
  6. Το Venmo, η υπηρεσία πληρωμών που ανήκει στην Paypal, θα πρέπει να παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν ιδιωτική τη λίστα των φίλων τους. Αυτό είναι ένα σημαντικό σφάλμα ασφαλείας, το οποίο πρέπει να διορθώσει το Venmo το συντομότερο δυνατό.
  7. Η Verizon θα πρέπει να παρέχει μια επιλογή απενεργοποίησης ή διαγραφής της εφαρμογής AppFlash που έρχεται προ-εγκατεστημένη στα τηλέφωνά της. Η εφαρμογή είναι ένα spyware, το οποίο μοιράζεται τις λεπτομέρειες των εφαρμογών, που εγκαθιστάτε στο smartphone σας, με τους συνεργάτες της Verizon.
  8. Το WhatsApp θα πρέπει να προσθέσει ένα χαρακτηριστικό που να επιτρέπει την απόρριψη των ενοχλητικών group invitations. Επί του παρόντος, μπορείτε να αποκλείσετε μια ομάδα ή να βγείτε από μια ομάδα, αλλά τι γίνεται αν δεν θέλετε να είστε μέλος αυτής της ομάδας εξ’ αρχής;
  9. Η Microsoft θα πρέπει να επιτρέπει στους χρήστες των Windows 10 να διατηρούν τα κλειδιά κρυπτογράφησης των δίσκων τους για τον εαυτό τους. Αυτή είναι μια αποτυχία στο μηχανισμό κρυπτογράφησης της Microsoft. Η εταιρεία πρέπει να παρέχει μια τέτοια επιλογή για τους χρήστες που δεν θέλουν να μοιραστούν το κλειδί κρυπτογράφησης με τη Microsoft.

Η EFF έχει ζητήσει από τους χρήστες τη γνώμη τους και τους έχει ρωτήσει εάν έχουν αντιμετωπίσει κάποιο από τα θέματα που περιλαμβάνουν στην καμπάνια της “Fix It Already”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS