ΑρχικήsecurityΌμιλος Desjardins: Υπάλληλος εξέθεσε δεδομένα 2.9 εκατομμυρίων μελών

Όμιλος Desjardins: Υπάλληλος εξέθεσε δεδομένα 2.9 εκατομμυρίων μελών

Όμιλος Ο Όμιλος Desjardins είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Αμερική. Ιδρύθηκε το 1900, στην πόλη Levis, στον Καναδά.

Χθες, 20 Ιουνίου, ο Όμιλος ανακοίνωσε ότι έγινε διαρροή ενός μεγάλου όγκου προσωπικών πληροφοριών, που ανήκουν σε περίπου 2,9 εκατομμύρια μέλη του ομίλου Desjardins. Υπεύθυνος για τη διαρροή είναι ένας υπάλληλος, ο οποίος αποκάλυψε τις πληροφορίες σε άτομα, που δεν ανήκουν στον οργανισμό, χωρίς άδεια.

Στο δελτίο τύπου, που έχει δημοσιευτεί, αναφέρονται λεπτομερώς οι πληροφορίες, που διέρρευσαν. Αυτές είναι: το όνομα και το επώνυμο των μελών, η ημερομηνία γέννησης, ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, η διεύθυνση του σπιτιού τους, ο αριθμός τηλεφώνου, το email και πληροφορίες, που σχετίζονται με τις τραπεζικές δραστηριότητες και τα προϊόντα Desjardins.

Όσον αφορά στα μέλη του Ομίλου, που είναι επιχειρήσεις, οι πληροφορίες, που διέρρευσαν είναι οι εξής: όνομα επιχείρησης, διεύθυνση επιχείρησης, αριθμός τηλεφώνου επιχείρησης, όνομα ιδιοκτήτη και ονόματα χρηστών στον λογαριασμό AccèsD Affaires. Επίσης, το δελτίο τύπου ανέφερε ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί και κάποιες προσωπικές πληροφορίες, που σχετίζονται με τους λογαριασμούς AccèsD Affaires.

Ο Όμιλος Desjardins ενημερώθηκε για την παραβίαση στις 14 Ιουνίου 2019 από την αστυνομία του Laval. Οι αστυνομικοί παρουσίασαν στοιχεία, που αποδείκνυαν ότι οι προσωπικές πληροφορίες 2,9 εκατομμυρίων μελών (2,7 εκατομμυρίων ατόμων και 173,000 επιχειρήσεων) είχαν αποκαλυφθεί σε άτομα εκτός οργανισμού.

Το ενδιαφέρον στοιχείο στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι η διαρροή δεν οφείλεται σε κάποια εξωτερική επίθεση από hackers. Υπεύθυνος είναι ένας υπάλληλος του Ομίλου. Ο Όμιλος Desjardins ενημέρωσε την Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή του Καναδά, την Επιτροπή Πληροφοριών του Québec και την Autorité des marchés financiers για το περιστατικό και απέλυσε τον υπάλληλο.

Παρά την τεράστια διαρροή δεδομένων, η εταιρεία διαβεβαίωσε τους πελάτες ότι δεν κινδυνεύουν. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

“Ο Όμιλος Desjardins δεν ήταν στόχος μιας κυβερνοεπίθεσης. Τα συστήματα υπολογιστών μας δεν έχουν παραβιαστεί με κανέναν τρόπο από αυτό το περιστατικό. Αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για μια ανησυχητική κατάσταση. Λυπούμαστε ειλικρινά για την ταλαιπωρία. Τα περιουσιακά σας στοιχεία και οι λογαριασμοί σας στο Desjardins είναι προστατευμένα. Δεν θα υποστείτε καμία οικονομική ζημία, εάν πραγματοποιηθούν μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές στους λογαριασμούς Desjardins”.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι κωδικοί πρόσβασης, τα PIN και οι αριθμοί πιστωτικών και χρεωστικών καρτών των μελών δεν έχουν παραβιαστεί.

Είναι η πρώτη φορά, που ο Όμιλος Desjardins είναι θύμα ενός τέτοιου περιστατικού. Η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, αν και όπως είπε, στις μέρες μας, καμία εταιρεία δεν είναι πλήρως προστατευμένη από τις απόπειρες κλοπής προσωπικών πληροφοριών.

Ο Όμιλος δήλωσε ότι θα προσφέρει δωρεάν ένα πρόγραμμα παρακολούθησης πιστώσεων 12 μηνών, για όλα τα μέλη, που έχουν επηρεαστεί από το περιστατικό παραβίασης και πρότεινε κάποιους τρόπους προστασίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS