ΑρχικήsecurityTalkTalk: Τραπεζικές πληροφορίες 4.500 πελατών βρέθηκαν στο διαδίκτυο

TalkTalk: Τραπεζικές πληροφορίες 4.500 πελατών βρέθηκαν στο διαδίκτυο

TalkTalkΠρόσφατα, ήρθε στο φως, ένα περιστατικό παραβίασης, το οποίο μας είχε απασχολήσει στο παρελθόν. Πρόκειται για τη διαρροή δεδομένων των πελατών της εταιρείας TalkTalk, το 2015. Η διαρροή αφορούσε κυρίως τραπεζικές πληροφορίες (π.χ. αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών κλπ.), που ανήκαν σε 157.000 πελάτες.

Τα περιστατικά παραβίασης των πληροφοριών, εκείνη την εποχή, τιμωρούνταν με πρόστιμο μέχρι 500.000$. Το γραφείο που ασχολείται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, στο Ηνωμένο Βασίλειο, έκανε έρευνα και αφού διαπίστωσε παραβίαση δεδομένων, επέβαλε στην TalkTalk πρόστιμο 400.000$. Μάλιστα, παρατηρήθηκαν πολλά προβλήματα στα συστήματα και τις πρακτικές ασφαλείας, που χρησιμοποιούσε η εταιρεία.

Με τα σημερινά δεδομένα, για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο έως και 10.000.000 ευρώ.

Αυτό όμως, που ξαναέφερε την υπόθεση στο προσκήνιο, είναι το γεγονός ότι υπήρχαν περίπου 4.500 πελάτες, που δεν γνώριζαν ότι οι πληροφορίες τους είχαν εκτεθεί.

Σύμφωνα με έρευνα του BBC Watchdog, τα δεδομένα 4.545 πελατών βρέθηκαν εκτεθειμένα στο διαδίκτυο. Μια απλή αναζήτηση στο Google ήταν αρκετή για την απόκτηση πρόσβασης σε πληροφορίες, όπως ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις,τηλεφωνικούς αριθμούς, αριθμούς λογαριασμών και άλλα οικονομικά στοιχεία.

Οι συγκεκριμένοι πελάτες είχαν ρωτήσει την εταιρεία και εκείνη τους διαβεβαίωσε ότι τα δεδομένα τους δεν είχαν παραβιαστεί.

Όταν η TalkTalk ενημερώθηκε για τα νέα αποτελέσματα της έρευνας του BBC, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό λάθος, από τη μεριά της εταιρείας.

Η εταιρεία είχε ενημερώσει, τότε, τους πελάτες της για το περιστατικό παραβίασης και τους είχε προσφέρει λύσεις προστασίας των πληροφοριών τους. Απ’ ότι φαίνεται, όμως, σύμφωνα με τη νέα έρευνα, 4.545 πελάτες είχαν λάβει λάθος ειδοποίηση σχετικά με αυτό το περιστατικό. Ήταν ένα πραγματικό λάθος. Το 99,9% των πελατών έλαβαν τη σωστή ειδοποίηση το 2015.

Οι επηρεαζόμενοι πελάτες θα λάβουν μια ειδοποίηση για τα πιο πρόσφατα αποδεικτικά στοιχεία, παράλληλα με γραπτή συγγνώμη.

Σύμφωνα με την TalkTalk, τα δεδομένα που διέρρευσαν δεν ήταν αρκετά για να προκαλέσουν οικονομική ζημιά στους πελάτες.

Τα περιστατικά παραβίασης πληροφοριών των πελατών, διαφόρων εταιρειών, είναι σύνηθες φαινόμενο. Στις αρχές του μήνα, βρέθηκε ότι η βάση δεδομένων της καναδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, Freedom Mobile, δεν ήταν προστατευμένη, με αποτέλεσμα την έκθεση πληροφοριών 15.000 πελατών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS