ΑρχικήinetMicrosoft και OpenAI συνεργάζονται για ένα σύγχρονο AI project

Microsoft και OpenAI συνεργάζονται για ένα σύγχρονο AI project

OpenAI Χθες, η Microsoft και η εταιρεία OpenAI των Elon Musk, Greg Brockman, Ilya Sutskever και Sam Altman, ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να συνεργαστούν. Συγκεκριμένα, η Microsoft σκοπεύει να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην OpenAI με στόχο τη δημιουργία τεχνολογίας, που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και που θα μπορεί να εκτελεί σύνθετα καθήκοντα.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, οι δύο εταιρείες θα κατασκευάσουν νέες Azure AI supercomputing τεχνολογίες, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση, που εξέδωσαν, η Microsoft θα γίνει ο αποκλειστικός προμηθευτής cloud υπηρεσιών της OpenAI. Οι εταιρείες δήλωσαν ότι στόχος τους είναι η δημιουργία μιας τεχνολογίας, («artificial general intelligence» (AGI)), η οποία θα είναι σε θέση να λύσει πιο περίπλοκα προβλήματα, από αυτά, που μπορεί να αντιμετωπίσει σήμερα η τεχνητή νοημοσύνη.

“Τα σύγχρονα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης λειτουργούν καλά για τα συγκεκριμένα προβλήματα, στα οποία έχουν εκπαιδευτεί. Όμως, για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση μερικών από τα δυσκολότερα και σημαντικότερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα, απαιτούνται πιο γενικευμένες αρχές και βαθιά γνώση πολλαπλών τεχνολογιών AI”, έγραψαν οι δύο εταιρείες σε ένα δελτίο τύπου.

Το δελτίο τύπου συνέχιζε λέγοντας ότι η OpenAI και η Microsoft οραματίζονται μια γενικευμένη τεχνητή νοημοσύνη, την οποία θα χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να αντιμετωπίσουν πολλά διαφορετικά προβλήματα, όπως την κλιματική αλλαγή αλλά και για να προάγουν σημαντικές υπηρεσίες, όπως την εξατομικευμένη υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση.

Η OpenAI προτίμησε να μην αναλάβει μόνη της αυτό το project. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, αποφάσισε να παραχωρήσει άδεια για ορισμένες από τις “προ-AGI τεχνολογίες” της και να κάνει τη Microsoft συνεργάτη της.

Οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να κάνουν αυτή τη συνεργασία γιατί, όπως είπαν, μοιράζονται της ίδιες αρχές και έχουν κοινό όραμα.

Η OpenAI δήλωσε ότι η δημιουργία της τεχνολογίας AGI θα είναι η σημαντικότερη τεχνολογική εξέλιξη στην ανθρώπινη ιστορία, αφού θα μπορέσει να αλλάξει και να βελτιώσει την ανθρωπότητα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS