ΑρχικήsecurityΟ Cloud-based hosting provider iNSYNQ έπεσε θύμα ransomware

Ο Cloud-based hosting provider iNSYNQ έπεσε θύμα ransomware

iNSYNQ Την προηγούμενη Τρίτη, η iNSYNQ, που προσφέρει εικονικά desktop περιβάλλοντα, έπεσε σε θύμα ransomware, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας. Η επίθεση-διακοπή λειτουργίας κράτησε περίπου μια εβδομάδα.

Από την επίθεση δεν επηρεάστηκαν μόνο οι άμεσοι πελάτες της iNSYNQ, αλλά και εκείνοι, που χρησιμοποιούν την υποδομή της εταιρείας για να χρησιμοποιούν Intuit Quickbooks web εφαρμογές και υπηρεσίες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, πολλά sites κατηγορούσαν την iNSYNQ για την απουσία ενημερώσεων και για το ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα, που χρειάστηκε για να αντιμετωπίσει τη διακοπή.

Συνήθως, παρόμοιες διακοπές σε web hosting υπηρεσίες διαρκούν μόνο μερικές ώρες ή το πολύ μια ημέρα.

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι servers της iNSYNQ δεν λειτουργούσαν λόγω της ransomware επίθεσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποκατασταθούν αμέσως τα προβλήματα λειτουργίας.

Μετά την μόλυνση, η iNSYNQ αναγκάστηκε να θέσει εκτός λειτουργίας την υποδομή της για να αποτρέψει τη διάδοση του ransomware σε άλλα συστήματα.

Για την ανάκτηση των επηρεασμένων συστημάτων χρειάστηκε επανεγκατάσταση εκατοντάδων servers και ανάκτηση των αντιγράφων ασφαλείας.

Αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Γι’ αυτό το λόγο η εταιρεία χρειάστηκε 6 ημέρες μέχρι να ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες αποκατάστασης. Ωστόσο, οι πελάτες δεν φαίνεται να έδειξαν μεγάλη κατανόηση αυτό το διάστημα.

Η INSYNQ χτυπήθηκε από το MEGACORTEX

Ο διευθύνων σύμβουλος της iNSYNQ, Elliot Luchansky, αποκάλυψε ότι η εταιρεία έπεσε θύμα του MegaCortex ransomware, το οποίο ανακαλύφθηκε στις αρχές Μαΐου.

Τότε, η Sophos είχε αναφέρει ότι οι hackers, που κρύβονταν πίσω από αυτό το νέο ransomware, στόχευαν μεγάλες επιχειρήσεις και όχι απλούς καταναλωτές.

Η iNSYNQ αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό στόχο του MegaCortex, μέχρι στιγμής.

Κάποια αντίγραφα ασφαλείας κρυπτογραφήθηκαν

Μετά από περίπου μια εβδομάδα, η εταιρεία άρχισε να παρέχει ξανά στους πελάτες της τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα εικονικά desktops τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, οι διαδικασίες ανάκτησης δεν ήταν απολύτως επιτυχείς, αφού ορισμένοι πελάτες εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε κάποια προσωπικά αρχεία και αντίγραφα ασφαλείας των λογαριασμών.

“Ενώ αντιληφθήκαμε την επίθεση νωρίς, το κακόβουλο λογισμικό κατάφερε να κρυπτογραφήσει ορισμένα αρχεία”, δήλωσε ο CEO της iNSYNQ. “Αυτή τη στιγμή ελέγχουμε αν μπορούν να ανακτηθούν».

Τα κρυπτογραφημένα αρχεία, που μπορεί να υπάρχουν στο desktop σας, με την επέκταση .megacortex δεν είναι διαθέσιμα για πρόσβαση.

Τα περισσότερα αρχεία, που κρυπτογραφήθηκαν, ήταν μικρά αρχεία και δεν περιελάμβαναν αρχεία QuickBooks ή Sage.

Η iNSYNQ ζητά από τους πελάτες της κατανόηση και υπομονή. “Τα αρχεία και τα δεδομένα ενδέχεται να χρειαστούν χρόνο για να επανέλθουν στο λογαριασμό σας”, είπε ο διευθύνων σύμβουλος.

Επίσης, πρότεινε στους πελάτες, που βλέπουν κρυπτογραφημένα αρχεία στο desktop τους, να απευθυνθούν στο προσωπικό της εταιρείας για βοήθεια.

Οι ransomware επιθέσεις σε web hosting εταιρείες αντιμετωπίζονται δύσκολα και απαιτούν πολύ χρόνο.

Τον Μάιο, η A2 Hosting, μια Windows Server hosting υπηρεσία, έπεσε, επίσης, θύμα ransomware επίθεσης. Και εκείνη χρειάστηκε περίπου μια εβδομάδα για να επιτρέψει στους πελάτες της να αποκτήσουν πρόσβαση στους servers. Οι συνολικές διαδικασίες ανάκτησης ολοκληρώθηκαν μετά από ένα μήνα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS