Αρχικήsecurity"Ryuk" Ransomware: Εντοπίστηκε και μελετήθηκε από την Tencent

“Ryuk” Ransomware: Εντοπίστηκε και μελετήθηκε από την Tencent

RansomwareΤο Tencent Yujian Threat Intelligence Center δημοσίευσε την Τρίτη, 16 Ιουλίου, μια έκθεση, στην οποία αναφέρει ότι κατάφερε να εντοπίσει και να μελετήσει ένα μέρος του Ryuk” Ransomware. Το “Ryuk” Ransomware είναι ένα είδος κακόβουλου λογισμικού, που στοχεύει κυβερνητικά και εταιρικά συστήματα, τα οποία περιέχουν σημαντικές επίσημες πληροφορίες.

Οι ερευνητές του Κέντρου εντόπισαν και μελέτησαν τον ιό τη στιγμή της επίθεσης. Έλαβαν, επίσης, δύο διευθύνσεις email, που εκτός από τον ιό, περιελάμβαναν ένα σημείωμα «ReadMe». Οι ερευνητές απάντησαν σε ένα από αυτά τα μηνύματα και έλαβαν αμέσως απάντηση. Στο email, που έστειλαν οι hackers, ζητούσαν 11 BTC, δηλαδή περίπου 100.000 δολάρια.

Το “Ryuk” Ransomware είχε επιτεθεί με επιτυχία σε διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς στις ΗΠΑ. Η Indiana αναγκάστηκε να πληρώσει 130.000 δολάρια για να απαλλαγεί από τον ιό. Η κυβέρνηση του Lake City, στη Florida, πλήρωσε πάνω 600.000 δολάρια.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το κακόβουλο λογισμικό προέρχεται από τη ρωσική hacking ομάδα GRIM SPIDER.

Το Ryuk ransomware πήρε το όνομα του από το Death Note, μια δημοφιλή γιαπωνέζικη manga και anime σειρά, όπου υπάρχει ένας θεός θανάτου, που ονομάζεται “Ryuk”. Στην ιστορία, υπάρχει ένα περίεργο σημειωματάριο. Αν το όνομα κάποιου ανθρώπου υπάρχει στις σελίδες αυτού του τετραδίου, τότε ο άνθρωπος αυτός θα πεθάνει (θα τον σκοτώσει ο Ryuk).

Το κακόβουλο λογισμικό εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για την κλοπή cryptocurrency

Ο τομέας του cryptocurrency έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, από τη στιγμή που εμφανίστηκε. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, είναι οι επιθέσεις των hackers με κακόβουλα λογισμικά. Πέρυσι, κλάπηκαν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε cryptocurrency. Οι hackers χρησιμοποίησαν διάφορες μεθόδους για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις τους. Σε ένα μεγάλο ποσοστό χρησιμοποίησαν κακόβουλα λογισμικά.

Μια από τις πιο πρόσφατες τακτικές των hackers είναι η χρήση ενός botnet, που διεισδύει σε συσκευές Android και τις μετατρέπει κρυφά σε συσκευές εξόρυξης cryptocurrency.

Ένα άλλο παρόμοιο κακόβουλο λογισμικό επιχείρησε να στοχεύσει Linux servers με σκοπό, επίσης, την κλοπή cryptocurrency. Η πρακτική της παραβίασης των συσκευών και της χρήσης τους ως cryptocurrency miners χωρίς τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών τους, είναι γνωστή ως “cryptojacking“.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS